Автори проекту HashCat повідомили, що створили інструмент, здатний зламати хеш восьмизначного пароля NTLM Windows менш ніж за 2,5 години. Це означає, що будь-який комп'ютер на Windows тепер можна зламати за лічені години.

Ентузіасти удосконалили свій проект HashCat, оновивши його до версії 6.0.0. Використовуючи вісім відеокарт Nvidia GTX 2080Ti була збільшена швидкість offline-злому пароля NTLM до 100 гигахеш в секунду. На щастя, злом може здійснитися тільки по локальній мережі, так що якщо до вашого пристрою не підключені інші девайси - можете спати спокійно. У будь-якому випадку, раніше пароль Windows зламати було практично неможливо, якщо мова йде про восьмизначном пароль.

У 2011 році дослідник безпеки Стівен пробував зламати 8-значний пароль звичайним брутфорсом, на що у нього пішло 44 дні. Однак з використанням потужностей графічного прискорювача і райдужних таблиць підбір пароля зайняв всього за 14 секунд.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Втім, чи буде Microsoft виправити цю помилку, або знайде альтернативу восьмизначному паролю - невідомо. А поки всі власники ПК на Windows під загрозою.

Нагадаємо, що преміальний смартфон Xiaomi Mi Mix 4 отримає дивовижні характеристики. Немає сумнівів, що начинка буде флагманської, але родзинкою девайсу стане його камера. Повідомляється, що вона буде висувною, але буде відрізнятися від вже існуючих аналогів. Втім, про ціну поки говорити рано, як і про дату виходу.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple представить нову версію ноутбука MacBook Pro 2019. Повідомляється, що він отримає 32 Гб оперативки, що дуже великий показник. Втім, для роботи з відеоредакторами цього досить.

Знай.uа писав, що в офіційному магазині Windows Store знову знайшли віруси. Тепер кожен бажаючий встановити програму собі на комп'ютер з магазину Microsoft може виявитися в пастці у хакерів.