Дослідження Міжнародного інституту комп'ютерних наук виявило велику кількість додатків для операційної системи Android, що порушують правила збору інформації про користувача для підбору реклами. Втім, в цьому немає нічого дивного, адже навіть Google спіймали на тому, що компанія стежила за користувачами, і навіть не заперечувала цього.

Власне, додатки можуть відслідковувати дії користувача, використовуючи так звані ідентифікатори, цим займаються приблизно 17 тис. додатків для Android. Існує “легальний” рекламний індикатор, унікальний, але скида номер, який використовується для підбору рекламних оголошень. Але є і так звані постійні ідентифікатори, пов'язані з пристроєм: MAC-адресу, IMEI і ідентифікатор Android.

Так, через камери в смартфоні за вами вони не стежать (швидше за все), але знають про ваше місце розташування, а також захоплення, щоб показати вам рекламу, яка зацікавить, і підштовхне до придбання тієї чи іншої речі. Поки що Google ніяк не бореться з подібними додатками. Втім, покаже час. Не секрет, що Google не здатна якісно перевіряти додатки, які надходять в Google Play на наявність вірусів і інших заборонених програм.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, що преміальний смартфон Xiaomi Mi Mix 4 отримає дивовижні характеристики. Немає сумнівів, що начинка буде флагманської, але родзинкою девайсу стане його камера. Повідомляється, що вона буде висувною, але буде відрізнятися від вже існуючих аналогів. Втім, про ціну поки говорити рано, як і про дату виходу.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple представить нову версію ноутбука MacBook Pro 2019. Повідомляється, що він отримає 32 Гб оперативки, що дуже великий показник. Втім, для роботи з відеоредакторами цього досить.

Знай.uа писав, що в офіційному магазині Windows Store знову знайшли віруси. Тепер кожен бажаючий встановити програму собі на комп'ютер з магазину Microsoft може виявитися в пастці у хакерів.