Після вечірки, присвяченої Дню всіх закоханих, вранці 15 лютого Олексій виявив, що на його рахунку не вистачає 48 тисяч рублів. Постраждалий написав заяву в поліцію, в якому розповів, що гроші з його рахунку перевели зловмисники, скориставшись його не зовсім тверезим станом, а також системою розпізнавання обличчя Face ID. Це перший випадок, коли за допомогою системи захисту від Apple вдалося обікрасти жертву.

Теоретично таке цілком можливо. Зловмисники могли розблокувати пристрій, на мить розбудивши сплячого парубка (Face ID вимагає, щоб очі були відкриті).

Потім вони могли перевести гроші і повернути пристрій. Довести склад злочину в даному випадку неможливо. А ось те, що Олексій міг сам прогуляти всі гроші — цілком. У будь-якому випадку, ми дізнаємося подробиці неприємного інциденту після розслідування. Всім же власникам iPhone X і більш нових версій яблучних смартфонів радимо тримати свій смартфон при собі, щоб уникнути подібних інцидентів.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Нагадаємо, що преміальний смартфон Xiaomi Mi Mix 4 отримає дивовижні характеристики. Немає сумнівів, що начинка буде флагманської, але родзинкою девайсу стане його камера. Повідомляється, що вона буде висувною, але буде відрізнятися від вже існуючих аналогів. Втім, про ціну поки говорити рано, як і про дату виходу.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple представить нову версію ноутбука MacBook Pro 2019. Повідомляється, що він отримає 32 Гб оперативки, що дуже великий показник. Втім, для роботи з відеоредакторами цього досить.

Знай.uа писав, що в офіційному магазині Windows Store знову знайшли віруси. Тепер кожен бажаючий встановити програму собі на комп'ютер з магазину Microsoft може виявитися в пастці у хакерів.