Як і було обіцяно, компанія Xiaomi 20 лютого офіційно представила флагманську модель Mi 9. Не сказати, щоб новинка являла собою якийсь секрет, так як про девайс ми дізналися практично всі ще до дебюту. Новинку представляв особисто генеральний директор Xiaomi Лей Цзунь (Lei Jun).

Як правило, у першій частині анонсу мова зайшла про корпус, масу, габарити і екран. В Mi 9 встановлений дисплей AMOLED виробництва Samsung діагоналлю 6,39 дюйма роздільною здатністю Full HD+. Він займає 90,7% площі фронтальної панелі. Екран оточений невеликими рамками товщиною 3,6 мм. Єкран досить величезний, як і сам екран. В кишеню його не покладеш.

В екран інтегрований оптичний сканер відбитків пальців п'ятого покоління, швидкість роботи якого підвищено на 25%. Захист дисплея забезпечує загартоване скло Gorilla Glass 6. Так, компанія запропонувала не просто черговий прохідний девайс, а покращену версію свого улюбленого флагмана.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Xiaomi Mi 9 побудований на однокристальних платформі Qualcomm Snapdragon 855 і набирає AnTuTu 387 851 бал – це рекордний показник для анонсованих пристроїв. Напевно він буде побитий пізніше, але на даний момент Mi 9 – абсолютний чемпіон AnTuTu серед смартфонів під управлінням ОС Android. Втім, якщо порівнювати його з iPhone XS Max, цифри досить спірні, так як процесор A12 від Apple працює за іншим принципом.

Звичайно ж, компанія не могла не сказати про камері пристрою Sony IMX586 дозволом 48 Мп. Він дивиться на світ через об'єктив, що складається з шести елементів, з кутом огляду 79° і максимальною діафрагмою F/1,75. Про якість камери ми дізнаємося після того, як апарат потрапить в руки техно-блогерів.

У підсумку вартість базової версії Mi 9 з 6 ГБ ОЗУ і 128 ГБ флеш-пам'яті в Китаї – 2999 юанів ($445). Друга версія з 8 ГБ ОЗУ і 128 ГБ флеш-пам'яті коштує як раз 3299 юанів ($490). Топовий варіант Mi 9 з прозорою кришкою, 12 ГБ оперативної пам'яті і 256 ГБ флеш-пам'яті і рядом інших особливостей оцінений в 3999 юанів ($595). Втім, ціни не такі вже й величезні, якщо порівнювати з iPhone XS Max, вартість якого тримається в районі 1200 доларів.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi представить бюджетну версію флагмана Mi 9 Lite, який отримає топові характеристики, при цьому ціна буде цілком адекватною. Так, смартфон не отримає топовий процесор, так і камера буде не кращою на ринку, але за ціну в 235 доларів смартфон більш ніж вигідно купувати.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Xiaomi приготувала оновлення прошивки MIUI 10 для своїх смартфонах. Тепер же в мережі з'явилися фото, які підтверджують той факт, що прошивка покращує характеристики камери. Знімки, зроблені в нічний час доби виходять набагато краще.

Знай.uа писав, що Google Chrome дав збій. Тепер у користувачів деякі розширення відмовляються працювати. Справа в тому, що Google проводить експеримент, і задіяв у ньому звичайних користувачів браузера.