Крім нового флагманського смартфона Xiaomi Mi 9, який отримав покращену версію під назвою Xiaomi Mi 9 Transparent Edition, 21 лютого була представлена і його спрощена версія - модель Xiaomi Mi 9 SE, яка прийшла на заміну торішньої моделі Xiaomi Mi 8 SE. Від звичайного Xiaomi Mi 9 більше доступна Xiaomi Mi 9 SE відрізняється, звичайно ж, розмірами (вона компактніше) і характеристиками (тут вони трохи простіші). Втім, ціна буде цілком собі приємною.

Отже, серцем Xiaomi Mi 9 SE очікувано виступає нещодавно представлена SoC Snapdragon 712. Так, процесор далеко не топовий, але показники у нього цілком собі хороші: 6 ГБ оперативної пам'яті (LPDDR4X) і 64 або 128 ГБ флеш-пам'яті (UFS 2.1). Цього вистачить як для ігор, так і для спілкування в соцмережах без будь-яких проблем.

Xiaomi Mi 9 SE отримав дисплей AMOLED з діагоналлю 5,97, а на ній розміщена фронтальна камера 20 Мп (по ідеї, така ж як у Xiaomi Mi 9). Ефективна площа дисплея становить 90,47%, що натякає на те, що рамок практично немає навколо екрану.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

презентації Xiaomi порівняла Xiaomi Mi 9 SE з iPhone Xs, підкресливши той факт, що при більшій діагоналі екрана новинка тонше і легше, ніж конкуруюча модель Apple. Втім, смартфон від яблучної корпорації має деякі переваги, та це і так очевидно.

Основна камера у Xiaomi Mi 9 SE теж потрійна і головний модуль такий же, як у камери Xiaomi Mi 9 — сенсор Sony IMX586 дозволом 48 Мп + об'єктив з діафрагмою F/1,75. Від китайської компанії ніхто іншого й не чекав. Акумулятор ємністю 3070 мА·ч підтримує швидку дротову зарядку. Втім, для такого потужного девайса такий об'єм акумулятора дуже убогий.

Що стосується ціни, девайс продається за ціною в 300 доларів, що набагато дешевше iPhone XR з цінником від 750 доларів.

Нагадаємо, що хакерам вдалося взломатьіРһопе за допомогою голосового помічника Siri. Дивно, але голосовий помічник не намагався чинити опір, і виконував усі команди, які вимагали хакери. За допомогою Siri можна зламати iPhone, і це дасть доступ до платних додатків безкоштовно.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Sony відмовилася від виробництва старих ігрових приставок. Мова йде про PlayStation Vita, яка так і не стала популярною серед геймерів.

Знай.uа писав, що компанія Razer відмовилася від виробництва смартфонів. Судячи з усього, смартфони виявилися непотрібними геймерам. Ті ж девайси від Xiaomi мають такі ж характеристики, але продаються в кілька разів дешевше. Саме тому компанія так і не змогла заявити про себе на ринку смартфонів.