Ентузіасти з швейцарського центру ядерних досліджень CERN провели незвичайний експеримент. Хлопці створили онлайн-емулятор першого в світі веб-браузера WorldWideWeb, розробленого ще в початку дев'яностих років. Так, з першого погляду може здатися, що це навіть не браузер, адже в ньому немає знайомих нам елементів сучасного інтерфейсу браузера.

Емулятор повністю копіює старий браузер, аж до шрифтів комп'ютера NeXT. Додаток підтримує тільки текст відкритої сторінки, причому його можна вручну редагувати і додавати гіперпосилання. Ця особливість в наші дні виглядає особливо цікавою. Втім конкуренцію Google Chrome або Mozilla він не складе, враховуючи можливості сучасних програм.

WorldWideWeb немає адресного рядка, щоб перейти на сайт потрібно відкрити вкладку “Document” і вибрати пункт “Open from full document reference”, після чого ввести URL сторінки і натиснути на кнопку “Open”. Перехід між посиланнями здійснюється подвійним натисканням миші. Втім, це відмінна можливість поностальгувати для тих, хто познайомився з світовою мережею з допомогою такого браузера.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Нагадаємо, що хакерам вдалося взломатьіРһопе за допомогою голосового помічника Siri. Дивно, але голосовий помічник не намагався чинити опір, і виконував усі команди, які вимагали хакери. За допомогою Siri можна зламати iPhone, і це дасть доступ до платних додатків безкоштовно.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Sony відмовилася від виробництва старих ігрових приставок. Мова йде про PlayStation Vita, яка так і не стала популярною серед геймерів.

Знай.uа писав, що компанія Razer відмовилася від виробництва смартфонів. Судячи з усього, смартфони виявилися непотрібними геймерам. Ті ж девайси від Xiaomi мають такі ж характеристики, але продаються в кілька разів дешевше. Саме тому компанія так і не змогла заявити про себе на ринку смартфонів.