Іранська компанія IKCO буде поставляти в Україну автомобілі Denа.

Цю інформацію повідомляє інформаційне агентство MEHR.

Відомо, що автомобілі планують випускати не в Ірані, а в Азербайджані.

Коли саме авто з'являться в Україні поки невідомо. Компанія IKCO планує поставляти в нашу країну Dena в двох комплектаціях.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Серійне виробництво автомобілів Denа в Ірані почалося в 2015 році. Це чотиридверний седан з 1,7 л двигуном, чия потужність-114 к. с. Двигун працює в парі з 5-ступінчастою механічною коробкою передач. Довжина седана – 4558 мм, ширина – 1944 мм, висота – 1460 мм, а колісна база – 2672 мм.

В Ірані вартість такого автомобіля - від 12 000 до 13 000 доларів, залежно від комплекції. Ймовірно, що українцям запропонують таку ж ціну.

Варто відзначити, що в Україні колись вже продавалися іранські автомобілі брендів SAIPA і SAMAND. Всього їх продали близько 4 тис. одиниць.

Нагадаємо, термін пільгового періоду розмитнення автомобілів з Європи закінчується вже через кілька днів. Зараз на митницях спостерігається ажіотаж, всі хто зволікали, кинулися оформляти автомобілі. У зав'язку з цим влада полегшила життя автомобілістам. Тепер не потрібно проходити обов'язкову раніше сертифікацію автомобіля.

Нещодавно в Верховній Раді зареєстрували законопроект, який може продовжити пільговий період, коли застосовується коефіцієнт 0,5 до акцизного збору. Однак, схоже, у депутатів інші плани, про продовження пільгового періоду поки не чутно.

Раніше повідомлялося, що з моменту вступу в силу законів про розмитнення авто на єврономерах українці заплатили за пільгове митне оформлення автомобілів понад 10 мільярдів гривень.

Як повідомляв портал Знай.uа, водій вирішив проблему на кордоні з Польщею. Він просто протаранив прикордонний пост.

Також Знай.uа писав про те, що українцям назвали найбезпечніші авто, які вибирають у 2019.