23 лютого 2019 року, адміністрація Viber повідомила про те, що вже незабаром її сервіс почне брати гроші за відправку повідомлень, але не всіх користувачів. Бажаючи заробляти якомога більше грошей, керівництво месенджера Viber прийняло рішення про початок використання нового способу заробітку. Приміром, власники чат-ботів будуть платити за 4500 доларів кожен місяць. Подібної нахабства від розробників явно ніхто не чекав. Нагадаємо, що за тривалий час існування месенджера, він був абсолютно безкоштовним для кожного користувача.

Більш дорогий тарифний план, що дозволяє відправляти до одного мільйона повідомлень щомісячно, буде коштувати $ 6500. Таку суму доведеться платити кожен місяць творцям чат-ботів, щоб вони могли продовжувати повноцінно працювати. До речі, один із співробітників компанії Viber повідомив, що створювати ботів можна абсолютно безкоштовно, а от за його використання доведеться заплатити реальні гроші.

До нас звернулися представники компанії Viber, які попросили пояснити ситуацію з їх боку

“Ми переконані в існуванні неправильного уявлення про політику щодо ботів і хотіли б прояснити основні питання, які виникають у компаній і брендів, про нашому новому рекламному реченні.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Створення і використання ботів в Viber залишається абсолютно безкоштовним — змінився спектр промо - та рекламних можливостей для комунікації бренду зі своєю аудиторією. На основі зворотного зв'язку від клієнтів, а також на оцінці досвіду користувачів і їх залучення, ми вирішили розробити рекламну стратегію з урахуванням вимог щодо конфіденційності та захисту персональних даних. За використання такого додаткового рекламного контенту, Viber, як і багато інші платформи, стягує плату. Монетизація реклами в Viber пояснюється не тільки загальною тенденцією на ринку, але і прагненням компанії залишатися надійною платформою, що дозволяє брендам вибудовувати актуальну, цікаву та ефективну комунікацію з аудиторією", - повідомили представники Viber.

Нагадаємо, що корейська корпорація Samsung визнала, що голосовий помічник Bixby не настільки хороший, як цього хотілося б користувачам. Тепер кожен власник флагмана від Samsung може перепризначити функцію кнопки, яка раніше могла викликати помічника Bixby. Функція стане доступною для власників Galaxy S8, Galaxy Note 8 і пізніших моделей смартфонів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що ігрова приставка Mad Box незабаром з'явиться на прилавках. Судячи з усього, консоль просто знищить Sony PlayStation 5 на ринку. Девайс здатний відображати гри у форматі 4K, при цьому оновити картинку до 120 fps.

Знай.uа писав, що смартфон Xiaomi Mi 9, який став хітом ще до виходу, не з'явиться на території України У всякому разі, до середини весни. Справа в тому, що виробники не здатні задовольнити потреби китайського ринку, не кажучи вже про інших країнах.