Останнім часом складається стійке враження, що Facebook старанно робить все, щоб бути поганою. До прикладу, в минулому році витекло даних 100 мільйонів користувачів. Не виключено, що найбільша у світі соцмережа продає дані користувачів стороннім особам. Втім, репутація Facebook сильно зіпсувалася, і деякі користувачі зовсім видалили свої акаунти, щоб уникнути подальшої стеження.

За даними The Wall Street Journal, Facebook на постійній основі збирала конфіденційні відомості про мільйони користувачів з усього світу проти їх волі.

Правда, збір здійснювався не через клієнт соціальної мережі, а через сторонні додатки, яких журналісти нарахували щонайменше 11. Втім, для Facebook погані новини, адже чергового скандалу не уникнути. Варто зазначити, що більшість програм збирали дані про стан здоров'я користувачів. Приміром, Facebook отримував дані про вимірювання серцебиття користувачів, щоб згодом рекламувати користувачам різні клініки, або медичні препарати.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Список додатків, які відстежують ваші дані.

  • Heart Rate: HR Monitor by Azumio

  • Flo Period

  • Ovulation Tracker

  • Realtor.com

Нагадаємо, що корейська корпорація Samsung визнала, що голосовий помічник Bixby не настільки хороший, як цього хотілося б користувачам. Тепер кожен власник флагмана від Samsung може перепризначити функцію кнопки, яка раніше могла викликати помічника Bixby. Функція стане доступною для власників Galaxy S8, Galaxy Note 8 і пізніших моделей смартфонів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що ігрова приставка Mad Box незабаром з'явиться на прилавках. Судячи з усього, консоль просто знищить Sony PlayStation 5 на ринку. Девайс здатний відображати гри у форматі 4K, при цьому оновити картинку до 120 fps.

Знай.uа писав, що смартфон Xiaomi Mi 9, який став хітом ще до виходу, не з'явиться на території України У всякому разі, до середини весни. Справа в тому, що виробники не здатні задовольнити потреби китайського ринку, не кажучи вже про інших країнах.