Фахівці вирахували шахрайську кампанію під назвою DrainerBot, яка приховано витрачає інтернет трафік мобільних пристроїв на Android. Знайдений шкідливий код вбудований в сотні мобільних додатків, і прямо зараз вірус може вкрасти ваші дані, і знижувати рівень заряду смартфона.

Постійна робота таких програм споживає до 10 гігабайт інтернет-трафіку в місяць. Також пристрій швидко втрачає заряд, навіть якщо шкідливий додаток не запущено. Варто відзначити, що деякі користувачі використовують 10 Гб мобільного трафіку в місяць, і вірус упортребляет не менше. Втім, Google знову не змогла виявити віруси в додатках, які розробники створюють і викладають в Google Play.

Серед заражених програм дослідники назвали Solitaire: 4 Seasons (Full), VertexClub, Perfect365, Touch 'n' Beat — Cinema і Draw Clash of Clans. Варто відзначити, що ці програми досить популярні, і користувачі завантажили всі додатки в сумі більше декількох мільйонів разів.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Нагадаємо, що програмістам вдалося встановити Android на Nintendo Switch. Повідомляється, що тепер ігрова приставка може працювати як повноцінний планшет. Втім, деякий функціонал все ж виявився недоступним через несумісність Android з чіпсетом Nintendo.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Viber раптово стане платним. Повідомляється, що для власників ботів, створили нові виплати. Тепер вони повинні виплачувати близько 4 500 доларів кожен місяць за стабільну роботу їх бота. Втім, звичайних користувачів це не стосується. Швидше за все, ботів стане набагато менше.

Знай.uа писав, що деякі програми для iPhone передають ваші дані компанії Facebook. У свою чергу найбільша соцмережа передає ці дані стороннім особам. Таким чином, сторонні компанії створюють для вас рекламу, яку і відображають в Facebook і решти додатках.