Після оновлення Google Play Services, смартфони з операційною системою Android 7.0 (і новіше) дозволять користувачам запускати додатки без пароля. Замість цього буде застосовуватися стандарт FIDO2, що дозволяє використовувати відбиток пальця або PIN-код смартфона. Це чудова новина для тих, хто постійно забуває пароль, що складається з десятка цифр і букв.

Складні паролі незручні тим, що для кожного додатка, сайту і сервісу необхідно запам'ятовувати свій, час від часу їх оновлювати, в підсумку доводиться скидати пароль і використовувати електронну пошту для відновлення. Втім, цьому прийшов кінець, і ваш відбиток пальців зробить все за вас. Однак, це може негативно вплинути на безпеку, якщо ваш відбитків пальців все ж зможуть підробити. Будемо сподіватися, що Google подбає про безпеку своїх користувачів. Наприклад, в Google Play досі є програми, які мають шкідливий код, і можуть зашкодити користувачам. Втім, компанія не здатна впоратися і з цим.

Але в будь-якому випадку біометрична аутентифікація буде безпечніше, оскільки ці дані важко вкрасти або підробити. Для всіх, хто не хоче використовувати нову систему, залишили пароль або PIN-код.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Nokia представила бюджетний смартфон. Ціна девайсу-всього 99 доларів, і за такі гроші користувач отримає величезний дисплей, 1 Гб оперативки і 8 Гб постійної пам'яті. Камери теж досить слабкі - 13 мп основна і 5 мп фронтальна. Для спілкування в соцмережі і прослуховування музики смартфона більш ніж достатньо.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія OnePlus представила незвичайний смартфон з підтримкою 5G. Серед іншого, девайс отримав непогані характеристики, а також потужний процесор. Варто відзначити, що розгледіти смартфон немає можливості, так як закрили в прозорому стенді.

Знай.uа писав, що Samsung Galaxy Note 10, вихід якого запланований на серпень 2019 року, отримає четверну камеру. До того ж, девайс обзаведеться непоганим стилусом, який зможе навіть робити знімки, а також відповідати на дзвінки.