На міжнародній виставці MWC 2019 Google зробила важливу заяву, яка сподобається власникам кнопкових мобільних телефонів Nokia. Пошуковий гігант оголосив про активне співробітництво з KaiOS Technologies. По суті, компанія створила ОС KaiOS, яку позиціонують як сучасну ОС для кнопкових телефонів. Так, ці девайси все ще існують, і поступово набирають популярність. Відмінна альтернатива сучасним смартфонам, ось тільки без зайвих можливостей.

Google анонсувала, що додатка YouTube, Maps, Gmail і навіть голосової асистент будуть адаптовані для дешевих телефонів Nokia, на зразок моделі 8110 4G, яка продається в Україні. Втім, за якість картинки при перегляді відео говорити поки рано, адже екрани явно поступаються сенсорним дисплеям практично за всіма параметрами.

KaiOS зараз є однією з найбільш популярних мобільних платформ. У 2018 році в Індії ця платформа навіть обігнала iOS: працюючі на ній пристрою бюджетного сегмента зайняли 15% ринку. Втім, ринок Індії забитий смартфонами з цінниками до 100 доларів, так що iPhone популярністю в Індії точно не користується.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що смартфон OnePlus 7, який з'явиться на прилавках вже в 2019 році, залишиться без головної функції. Звичайно ж, мова йде про технології бездротової зарядки, яка дозволяла спростити підзарядку смартфона. Поки невідомо, чи хоче компанія заощадити на цьому, чи знайшла гідну альтернативу, адже ця технологія поступово набирає популярність серед користувачів смартфонів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Lenovo представила смартфон Tab V7, який отримав просто величезний екран. Втім, ціна за девайс всього лише 250 євро, так що нереальних функцій та топову начинку очікувати точно не варто. Втім, він може стати повноцінною заміною планшету, але от в кишеню штанів його покласти не вийде.

Знай.uа писав, що гнучкі смартфони Huawei Mate X і Samsung Galaxy Fold порівняли за характеристиками.