В процесорах Intel знайшлася чергова пролом. Її виявили фахівці Вустерського політехнічного інституту (штат Массачусетс, США). Повідомляється, що вона не схожа на попередні уразливості, які Intel довгий час не могла виправити. Spoiler пов'язана з механізмами спекулятивного виконання команд (процедура, коли процесор заздалегідь прораховує різні можливі сценарії команд, які доведеться зробити програмі, щоб по можливості прискорити виконання тих чи інших завдань). Іншими словами, хакери можуть використовувати ще одну пролом у захисті комп'ютера, яка з'явилася з-за процесорів Intel.

Використовуючи конфлікти адрес, зловмисники можуть отримати доступ до призначених для користувача паролів та іншої критичної інформації в активних програмах. Це означає, що прямо зараз хакер може стежити за тим, які ви вводите паролі при вході в свій обліковий запис на різних сервісах, а також переглядати дані ваших додатків. Звичайно ж, це стосується і листування, фотографій, а також повідомлень. Повідомляється, що Intel дізналася про цю уразливість ще в грудні 2018 року, але з тих пір компанія так не вжила жодних заходів щодо усунення цієї проблеми.

Нагадаємо, що компанія Microsoft займається розробкою нового браузера, який буде працювати на базі движка Chrome. Втім, немає сумнівів, що новий сервіс буде працювати значно швидше. До того ж, інтерфейс нового браузера буде дуже нагадувати браузер Chrome, який користується величезною популярністю.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Xiaomi представила розумну скарбничку для дітей. Повідомляється, що девайс зможе зацікавити дитину на кілька годин. До того ж, скарбничка вміє синхронізуватися зі смартфоном, що не може не радувати користувачів. Втім, девайс коштує аж 60 доларів.

Знай.uа писав, що PlayStation 5 отримає нереальні можливості. Повідомляється, що Sony впровадить технологію об'ємного звуку, навіть якщо він є плоским. Sony розробила цю технологію кілька років, так що фанати будуть в захваті.