Відразу за інформацією про підвищення цін на смартфони співробітники китайського електронного гіганта Xiaomi повідомили сумні новини. Відомо, що компанія може сказати "ні" флагманській лінійці смартфонів Mi SE.

презентація Xiaomi
презентація Xiaomi

Що таке SE?

З такою "припискою" Xiaomi вже кілька років робить "спрощені" флагманські моделі. Вони менше, компактніше, позбавлені деяких функцій "старших бро", зате і відчутно дешевше. Загалом, це ідеальний варіант для тих, хто хоче "потужну конячку", але не бажає переплачувати. В цьому році це Mi 9 SE, в минулому — Mi 8 SE. Проте в Китаї їх продаж лімітували, на жаль.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Навіщо дають задню?

Директор по продукту Xiaomi Ван Тен Томас в китайській соцмережі Weibo натякнув, що Mi 9 SE може стати останнім представником лінійки. За його словами, компактні смартфони вже не можуть вмістити в себе стільки функцій. Зменшені розміри залишають менше простору для роботи, так і виробництво таких пристроїв стає складнішим. Тому не виключено, що в наступному році флагманської SE-версії вже не буде.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прибуток компанії Apple за перший квартал 2019 фінансового року складе 84 мільярди доларів. Про це заявив генеральний директор Apple Тім Кук в листі, адресованому інвесторам. Кук зазначив, що це значно менше попереднього прогнозу – 89-93 мільярда доларів. Таким чином, компанія все-таки визнала падіння попиту на смартфони iPhone, що позначиться на прибутках.

Варто нагадати, що компанія Microsoft оголосила про випуск великого оновлення для Skype for Web з тонною "покращень". Веб-версія месенджера тепер містить у собі велику кількість нових функцій, які прийшли разом зі Skype 8. Випробувати оновлений Skype можуть лише користувачі Windows 10 і macOS 10.12, а також виключно браузери Edge і Chrome. Тим, хто віддає перевагу Firefox, Safari і Opera, Microsoft пропонує користуватися десктопних додатком. Microsoft не каже, чи додано підтримку інших браузерів.

Нагадаємо, Viber додав нічний режим для Android і iOS: як увімкнути.

Як повідомляв Знай.uа Microsoft готує заміну провальною WIndows 10.

Знай.uа писав, 5 секретних функцій iOS 12, про які мало хто знає.

Дивіться відео по темі: