В магазині Google Play представлено не так вже багато додатків, які завантажили більше одного мільярда разів, але ще менше тих, що перетнули заповітний рубіж в 5 млрд. Втім, на сьогоднішній день список рекордсменів в магазині Google поповнився.

Власне, до недавнього часу єдиним додатком, перетнув межу в 5 млрд установок на Android, залишалося додаток відеосервісу YouTube (це якщо не рахувати самого додатка магазину Google Play).

Але минулого тижня до цієї важливої позначки дісталося картографічне та навігаційне додаток Google Maps, а вчора і лічильник завантажень пошукового додатка Google перевалив за 5 млрд. Втім, це не дивно, адже ці програми часто встановлюють в ОС смартфона ще на стадії складання. Прямо з коробки, ці програми вже доступні в пам'яті смартфона.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Таким чином, на сьогодні є вже три програми для Android, які були встановлені понад 5 млрд разів (знову-таки, не вважаючи Google Play).

Цікаво буде дізнатися назву першого додатка стороннього розробника (не Google), преодолевшего рубіж в 5 млрд завантажень в Google Play Store. Не виключено, що цим додатком може стати Facebook або Instagram.

Нагадаємо, що дизайн Samsung Galaxy Note 10 злили в мережу. Повідомляється, що девайс отримає незвичайний екран, як у Galaxy S10, а також дірки в дисплеї під фронтальні камери. Крім цього, на тильній стороні апарату розташується четвірна камера, яка перевершить за якістю фото навіть Galaxy S10, ціна якого починається від 25 тисяч гривень.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що камерофон Nokia 9 PureView перевірили на ремонтопридатність. Виявилося, що під корпусом величезна кількість клею, а щоб розібрати апарат, необхідно відкрутити 13 болтів. Втім, в домашній умовах смартфон можна відремонтувати, але варто запастися терпінням.

Знай.uа писав, що глава Huawei повідомив, що в разі необхідності може відмовитися від Android і Windows 10 для своїх пристроїв. Швидше за все, компанія вже розробляє власну ОС для смартфонів, і навіть ПК. Втім, коли світ побачить творіння китайської корпорації - невідомо.