ВМС США замовили в компанії Boeing будівництво чотирьох великих безпілотних підводних плавальних апаратів Orca (“Косатка”), пише The Popular Mechanics.

Сума угоди становить 43 мільйони доларів, що натякає, що апарати будуть напхані різноманітними сучасними технологіями. Тепер компанія Boeing буде займатися створенням не тільки літальних апаратів, але і підводних човнів. Такі підводні безпілотники планується використовувати в розвідці, автономних місіях на далекі відстані, а також при рятуванні плавальних апаратів та для роботи в небезпечних умовах.

Самі безпілотні човни будуть побудовані на базі дрона Echo Voyager. Безпілотник здатний в автономному режимі за кілька місяців проходити близько 12 тисяч кілометрів. Судячи з усього, такі апарати будуть використовуватися в тривалих місіях, а також самостійно реагувати на ситуації без втручання людини.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Плавальний апарат здатний занурюватися на глибину до 3,3 кілометра і розвивати швидкість до восьми вузлів (14,8 кілометра на годину). Сам безпілотник буде управлятися за допомогою супутникового зв'язку. Що стосується корисного вантажу, він здатний перевозити різні бойові торпеди і ракети.

Нагадаємо, що в магазині Google Play для Android-пристроїв новий рекордсмен - Google Maps. Додаток завантажили близько 5 мільярдів разів, і це абсолютний рекорд на сьогоднішній день. Незважаючи на те, що цей додаток встановлюється “прямо з заводу”, це вважається за скачування, адже Google агресивно нав'язує свою продукцію, і це стосується і Android.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Xiaomi Mi 9, який став хітом ще до офіційного виходу, зганьбив корпорацію. Справа в тому, що компанія хотіла якнайшвидше зібрати потрібну кількість смартфонів, але в підсумку компанія зганьбилася перед світом. Справа в тому, що в смартфонах немає спалаху. Так, Xiaomi просто забула вставити в смартфони спалах.

Знай.uа писав, що глава OnePlus вирішив відмовитися від звичайних навушників на користь бездротових. В майбутніх смартфонах компанії не буде роз'єму для навушників, що спровокує вихід нових і цікавих навушників.