Концерн Volvo оснастить свої автомобілі штучним інтелектом, який дозволить визначити п'яних або неуважних водіїв за допомогою системи камер. Якщо водій не відреагує на попередження, система сама знизить швидкість автомобіля. У разі необхідності, система здатна самостійно припаркувати транспортний засіб. Це відмінна ідея, так як кількість п'яних або втомлених водіїв на дорозі просто зашкалює. Таке порушення правил небезпечно не тільки для самого водія, але і для оточуючих.

Камери зможуть визначити незвичайна поведінка водія по його жестах і дій. У цьому випадку нейромережа виведе застережливий сигнал на бортовий комп'ютер автомобіля, а також попередить фахівців служби Volvo on Call, які зможуть зв'язатися з водієм по телефону. Це допоможе уникнути ДТП, а вже фахівці зможуть визначити стан водія.

Volvo планує почати установку датчиків і камер на всіх своїх автомобілях, починаючи з 2020 року. Крім того, з 2021 року компанія обмежить максимальну швидкість своїх автомобілів 180 км/годину.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, що гнучкий смартфон Huawei Mate X почали продавати за шаленою ціною. Повідомляється, що на китайської торгової майданчику Aliexpress смартфон продається за ціною в 4 тисячі доларів. Судячи з усього, це офіційний виробник, ось тільки вартість пристрою в два рази більше. Втім, таку ціну доведеться заплатити, щоб стати першим власником гнучкого смартфона від Huawei.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Huawei P30 порадує меломанів. Інсайдери повідомляють, що камерофон отримає роз'єм для навушників. Крім цього, девайс отримає потрійну камеру з крутим зумом, який не зменшує якість фото навіть після наближення.

Знай.uа писав, що в мережі показали перші прототипи iPhone, що з'явилися на прилавках. Всі основні компоненти смартфона припаюють до плати, щоб виключити можливість витоку інформації. Втім, за місяць до презентації ми дізнаємося практично всі подробиці про майбутню новинку.