Інженери з Рочестерського технологічного інституту створили розумне сидіння для унітаза, яке дозволить відстежувати життєві показники пацієнтів з серцевою недостатністю кожен раз, коли вони на нього сідають. Це чудова ідея, адже величезна кількість людей люблять проводити у вбиральні величезну частину вільного часу. Навіть деякі з нас люблять почитати новини з телефону, сидячи на “фаянсовому троні”.

Сидіння оснащене пристроями, здатними проводити електрокардіограму, баллистокардиограмму і фотоплетизмограмму пацієнту, який сідає на нього. Воно також дозволить виміряти частоту серцевих скорочень пацієнта, артеріальний тиск, рівень оксигенації крові, масу тіла і ударний об'єм — тобто кількість крові, яку серце викачує при кожному ударі.

Нейромережа допоможе моніторити стан людини. У випадку, якщо будуть зміни, система повідомить про це лікаря. Чи буде така система використовуватися в різних лікарнях - покаже час. До того ж, система може стати в нагоді для тих, хто лікується в домашніх умовах.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Volvo показала систему, яка дозволить уникнути ДТП на дорозі. Повідомляється, що система буде сканувати стан водія під час їзди, і якщо буде підозра, що водій втомлений, або навіть п'яний, система може самостійно зупинити автомобіль, і навіть його припаркувати. Обійти систему практично неможливо, так що в майбутньому, це допоможе уникнути величезну кількість ДТП.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Xiaomi представила новий робот-пилосос Roborock Sweep Т6. Повідомляється, що його заряду вистачить на 2.5 години прибирання, а нова система дозволить прибрати весь будинок, заглянувши в усі куточки житла. Ціна за девайс досить приємна - всього 400 доларів. Швидше за все, апарату з'явиться і на ринку України, але терміни поки що невідомі.

Знай.uа писав, що розумний фітнес-браслет Xiaomi Mi Band 4 з'явиться на прилавках вже в червні 2019 року. Інсайдери повідомляють, що девайс з'явиться в двох модифікаціях - одна з них отримає чіп NFC, який дозволить оплачувати товари та послуги безконтактно.