Фахівці DxOMark дісталися до торішнього флагмана Sony Xperia XZ3, випущеного восени — і були розчаровані можливостями його камери.

Нагадаємо, флагман отримав 19-мегапіксельну одинарну основну камеру Motion Eye з оптикою f/2.0, електронною стабілізацією, підтримкою 4K-формату і швидкісної зйомки Full HD-відео при 960 кадрах в секунду. Втім, це не здивувало експертів, адже подібні характеристики вже не є передовими.

В режимі фото в DxOMark відзначили точний автофокус, дуже гарні текстури та приємне відображення кольорів. Однак. всі ці досягнення блякнуть на тлі мінусів, яких набагато більше. Серед них - повільний автофокус, обмежений динамічний діапазон в будь-яких умовах, погана якість фото в умовах поганої освітленості, артефакти, відсутність ефекту боке, надмірна насиченість. Подібними проблемами страждали смартфони, які випускалися в 2017-18 роках, коли компанії ще не зробили прорив у сфері камер.

В результаті за фото Sony Xperia XZ3 отримав 76 балів, за відео — 85. В середньому це 79 балів за камеру. Це набагато гірше сучасних флагманів, які набирають більше 100 балів, і навіть пристроїв середнього сегмента. Наприклад, показники краще у iPhone 7, Asus Zenfone 5 і навіть у Sony Xperia XZ Premium, випущеного в 2017 році. І це дивно, адже компанія Sony завжди виробляла якісні камери для смартфонів своїх конкурентів.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Huawei представить незвичайний смартфон Huawei Enjoy 9S. Про девайсі практично немає ніякої інформації. Відомо лише те, що його представлять вже 25 березня, разом з Huawei P30 і P30 Pro. Швидше за все, девайс не буде флагманським, але отримає непогану камеру. Втім, це буде відмінна можливість придбати камерофон за бюджетною ціною.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що дизайн Huawei P30 і P30 Pro розсекретили за тиждень до анонсу. Повідомляється, що на задній панелі буде кілька камер, розташованих вертикально. Судячи з усього, компанія вирішила не зупинятися на досягнутому, і поліпшить якість фоно в нових флагманах, дебют яких заплановано на 25 березня.

Знай.uа писав, що компанія Samsung злили подробиці про майбутнє смартфоні A90. Повідомляється, що апарат позбавиться від вирізів і отворів в екрані. Замість цього апарат отримає висувну камеру, яка замінить як фронтальну, так і основну. Буде надійною така технологія - покаже час.