Тисячі користувачів інтернету по всьому світу спробували відмовитися від сервісів Google. На співтовариство deGoogle на Reddit, де вони діляться своїми успіхами і невдачами, звернуло увагу видання Business Insider. Користувачі впевнені, що Google “занадто багато на себе бере”, і створює цілу монополію з допомогою своїх сервісів в різних областях.

На думку прихильників руху, людям не слід довіряти настільки потужної корпорації. Мета “де-гуглерів” — уникнути передачі особистої інформації компанії Google. Це включає відмову від таких служб, як пошуковик Google, відеохостинг YouTube, поштовий сервіс Gmail і багато інших. Втім, відмовитися від цих сервісів досить важко, враховуючи, що вони помітно полегшують наше спілкування.

Тред deGoogle з'явився в 2018 році і зараз налічує майже вісім тисяч юзерів. “Ми вважаємо, що вплив Google на суспільство небезпечно, так як воно не піддається контролю. Шпигувати за людьми в такій мірі не нормально і цього не повинно бути. Кожен з нас повинен контролювати технологію, з якою ми співпрацюємо, а не навпаки”, — вважають вони. Нагадаємо, що раніше Google читала листи користувачів без їхнього відома, і передавала цю інформацію стороннім компаніям, щоб створити рекламу виходячи з ваших інтересів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Google вирішила позбавити користувачів Gmail від одного популярного сервісу. Звичайно ж, мова йде про сервіс Inbox, який раніше користувався величезною популярністю. Повідомляється, що цей сервіс дозволяв автоматизувати роботу величезної кількості сервісів, які не були пов'язані між собою. Втім, для звичайних користувачів це не така вже й велика втрата, в той час як корпорації будуть втрачати мільйонні збитки.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Apple знову втрачає прибуток, і на цей раз на ринку Китая. Повідомляється, що китайці воліють купувати дешеві смартфони від китайських виробників, а не купувати дорогі смартфони від яблучної корпорації.

Знай.uа писав, що Microsoft розпочала гонку за мобільний геймінг разом з Google. Повідомляється, що корпорація запустить стриминговый сервіс, який дозволить грати у всі ігри на смартфоні. Чи буде ця система працювати справно - покаже час.