Вперше проблема “злий курсор” (evil cursor) була описана ще в 2010 році, однак лише недавно, минулої осені, даний трюк стали активно застосовувати шахраї. Хакери вміло отримували інформацію з допомогою підроблених сайтів і служб підтримок, тим самим заробляючи на довірливих користувачів мережі.

За даними фахівців, вже на той момент в цій операції брали участь більше 16 000 шкідливих доменів, а атаки Partnerstroka тривають досі. Таким чином, хакери вже зуміли заробити мільйони доларів.

З технічної точки зору “злий курсор” дуже простий: шахраї підміняли стандартний курсор (32х32 пікселя) великим полем (128х128 пікселів). Звичний для користувача курсор раніше відображався на екрані, і жертва просто не бачила великого прозорого квадрата. Розпізнати хитрощі практично неможливо, якщо не користуватися всіма системами безопасностями Google Chrome.

У підсумку користувач намагався клікнути на різні елементи інтерфейсу Chrome, наприклад, намагатися закрити вкладку фальшивої техпідтримки, але це не спрацьовувало, адже користувач клікав зовсім не туди, де був встановлений курсор.

Нагадаємо, що Sony PlayStation 5 ще до виходу встигла засмутити фанатів. Повідомляється, що більше не вийде купити вже використані диски з іграми, щоб істотно заощадити. У новій консолі не буде дисководу, і єдиним виходом залишиться сама покупка ігри у Steam. Це означає, що компанія вирішила позбавити користувачів від можливості заощадити.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Xiaomi Mi Play з'явився в Україні. По суті, це бюджетний девайс, який порадує непоганий начинкою, але при цьому і приємною ціною. Сам апарат продається за ціною в 4699 гривень, що робить його кращим бюджетником на сьогоднішній день.

Знай.uа писав, що корпорація Google оновити браузер Chrome. Судячи з усього, браузер відмовиться від підтримки сервісу Flash, який за сучасними мірками помітно застарів. Замість цього будуть використовуватися більш сучасні сервіси, які вживають помітно менше ресурсів.