За словами експертів з кібербезпеки, хакери зламали інструменти для автоматичного оновлення програмного забезпечення компанії ASUS, завдяки чому вдалося поширити шкідливе програмне забезпечення на сотнях тисяч комп'ютерів бренду. Варто відзначити, що віруси поширювалися як на нові пристрої, так і на старі.

За заявами (сайт заблокований на території України) експертів, тайванська компанія ненавмисно встановила “злоякісний” бекдор на тисячі комп'ютерів своїх клієнтів. У шкідливих файлів був законний цифровий сертифікат ASUS, що дозволяло їм майже безперешкодно поширюватися, і ніхто навіть і не зміг помітити підступу. Уразливість помітили лише через 5 місяців, що робить всі гаджети від ASUS потенційно небезпечними для клієнтів. ASUS поки не коментує ситуацію, але користувачі хочуть дізнатися думку корпорації на цей рахунок.

Нагадаємо, що Sony PlayStation 5 ще до виходу встигла засмутити фанатів. Повідомляється, що більше не вийде купити вже використані диски з іграми, щоб істотно заощадити. У новій консолі не буде дисководу, і єдиним виходом залишиться сама покупка ігри у Steam. Це означає, що компанія вирішила позбавити користувачів від можливості заощадити.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Xiaomi Mi Play з'явився в Україні. По суті, це бюджетний девайс, який порадує непоганий начинкою, але при цьому і приємною ціною. Сам апарат продається за ціною в 4699 гривень, що робить його кращим бюджетником на сьогоднішній день.

Знай.uа писав, що корпорація Google оновити браузер Chrome. Судячи з усього, браузер відмовиться від підтримки сервісу Flash, який за сучасними мірками помітно застарів. Замість цього будуть використовуватися більш сучасні сервіси, які вживають помітно менше ресурсів.