Міністерство юстиції Естонії звернулося до фахівця Отту Велсбергус проханням створити робота-суддю для вирішення дрібних суперечок. Звичайно ж, ламати людські життя він не буде, але і не буде забирати у судді дорогоцінний час, і дасть можливість збільшити потік дозволених в суді справ.

О. Велсберг разом з групою вчених вже створив штучний інтелект, який дозволив замінити роботами 13 позицій в уряді країни. Влада Естонії впевнені, що подібні кроки роблять уряд більш відкритим для громадян, а також роблять систему більш прозорою. ІЇ неможливо підкупити, навіть якщо дуже сильно захотіти.

Робот-суддя дозволить знизити навантаження на державний апарат і виключить людський фактор в ухваленні конкретних рішень. На даний момент проект знаходиться на стадії розробки, але незабаром, система може стати реальністю.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, що Sony PlayStation 5 ще до виходу встигла засмутити фанатів. Повідомляється, що більше не вийде купити вже використані диски з іграми, щоб істотно заощадити. У новій консолі не буде дисководу, і єдиним виходом залишиться сама покупка ігри у Steam. Це означає, що компанія вирішила позбавити користувачів від можливості заощадити.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Xiaomi Mi Play з'явився в Україні. По суті, це бюджетний девайс, який порадує непоганий начинкою, але при цьому і приємною ціною. Сам апарат продається за ціною в 4699 гривень, що робить його кращим бюджетником на сьогоднішній день.

Знай.uа писав, що корпорація Google оновити браузер Chrome. Судячи з усього, браузер відмовиться від підтримки сервісу Flash, який за сучасними мірками помітно застарів. Замість цього будуть використовуватися більш сучасні сервіси, які вживають помітно менше ресурсів.