В рамках презентації флагманських смартфонів Huawei P30 і Huawei P30 Pro з найдосконалішою фотокамерою на даний момент, глава компанії Річард Ю зазначив, що мобільний апарат можна використовувати в якості "відмички" для автомобіля. І хоча це дуже зручно в плані функціональності, це може стати просто подарунком для хакерів.

Вбудована в смартфон Huawei технологія відкривання дверних замків Audi дозволяє позбутися від фізичного ключа, але спочатку його "відбиток" потрібно скопіювати у телефон. Після цього достатньо притулити телефон до дверної ручки, щоб потрапити в автомобіль – це схоже на спрацювання модуля NFC біля терміналу. Однак, умілі хакери можуть скористатися цією технологією, і зламати автомобіль користувача без необхідності в ключі.

Однак на демонстрації трапився неприємний момент: система працювала через раз, а в одному з випадків двері так і не відкрилася, і на це звернули увагу в соцмережах.

За задумом Huawei, подібна технологія в рази безпечніше і зручніше традиційних ключів. Втім, у разі наявності уразливості в системі, життя водіїв може перетворитися на кошмар.

Нагадаємо, що Xiaomi Mi 9X з'явився в мережі. Відразу варто відзначити, що девайс з'явиться на борту з Android One, який вважається голою ОС, без будь-яких кастомізації від виробника смартфонів. Судячи по характеристиках, Xiaomi знову представить камерофон, так як начинка у нього хоч і не флагманська, але ось камера на рівні. Цілком можливо, що вона обійде за параметрами навіть хвалений iPhone XS Max, який на сьогоднішній день трохи застарів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Nintendo Switch з'явиться у бюджетній версії. Це чудова новина для тих, хто не хотів витрачатися на консольні ігри. Кожен бажаючий зможе придбати бюджетну версію, правда, з деякими технічними обмеженнями.

Знай.uа писав, що Xiaomi представила розумний комп'ютерний стіл для справжніх геймерів. Повідомляється, що стіл здатний самостійно підніматися і опускатися на необхідну висоту, а також запам'ятовувати 3 положення, на випадок, якщо їм користується не один геймер. За девайс доведеться заплатити аж 270 доларів.