Через декілька місяців земляни повинні зібратися з силами і відправити до Червоної планеті цілий "поїзд" наукових винаходів. Так, фахівці з NASA вже зайнялися випробувальними роботами з новим безпілотним аппоратом Mars Helicopter, який створили спеціально для місії Mars-2020.

Про це стало відомо завдяки повідомленню сайту Лабораторії реактивного руху NASA.

Безпілотний вертоліт Mars Helicopter відправиться на Марс в липні 2020 року разом з новим ровером в рамках місії Mars-2020. Його завдання - демонстрація працездатності та ефективності безпілотних літальних апаратів в рамках дослідницьких місій до інших планет Сонячної системи.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Маса Mars Helicopter становить 1,8 кілограми, він виконаний за співвісної вертолітного схемою з двома контрвращающимися несучими гвинтами з широкими лопатями. Енергію для польотів і обігріву апарат будуть поставляти літій-іонні акумуляторні батареї, які заряджаються за допомогою сонячних панелей.

Передбачається, що протягом місяця після прибуття на Марс Mars Helicopter спочатку здійснить 30-секундний пробний підйом на три метри, а потім здійснить як мінімум п'ять дальніх польотів, тривалість яких буде досягати 90 секунд, а висота - кілька сотень метрів.

Випробування на Землі проводилися у вакуумній камері шириною 7,62 метра. Щоб змоделювати умови Марса з камери з дроном відкачали повітря, замінивши його на вуглекислий газ - основний компонент марсіанської атмосфери.

Варто нагадати, що науці відомі приблизно 800 000 об'єктів у поясі астероїдів між Марсом і Юпітером; серед цієї кількості YORP-ефект відбувається лише у одного в рік.

Астрономи спостерігають рідкісне явище. Цей затяжний процес розпаду астероїда більш відомий як YORP-ефект. При ньому прискорюється обертання об'єкта неправильної форми під дією сонячного світла, пише NASA.

Нагадаємо, в небі виявили плазмозавров: інопланетяни полюють за новими жертвами.

Як повідомляв Знай.uа прихильники теорії плоскої Землі готові надати докази: це кінець світу.

Знай.uа писав, NASA кличе на роботу вашої мрії: 19 тисяч доларів за сон.