Транспорт майбутнього випробували у Відні.

Літаючий автомобіль EHang 216 успішно здійснив ряд зльотів і посадок з пасажирами на борту на футбольному стадіоні в центрі міста.

За словами міністра транспорту Австрії, через 6 років у країні вже будуть повсюдно такі апарати, які будуть конкурувати з класичними таксі. Сам чиновник Норберт Гофер, у якого є посвідчення пілота, пролетів невелику відстань за кермом повітряного авто.

Апарат являє собою електроприводний дрон з вісьмома гвинтами з боків і пасажирською кабіною зверху на центральній частині корпусу

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Повітряне таксі може перевозити двох пасажирів і вантаж на відстань до 80 кілометрів. Транспорт розвиває швидкість 160 км/год. Акумулятор заряджається на 80% за 15 хвилин. Аеро-таксі розробив китайський стартап EHang.

В серійне виробництво в Австрії аеробуси вийдуть в цьому році.

Варто нагадати, що Фахівці NASA і Массачусетського технологічного інституту (MIT) спроектували принципово нову конструкцію крила літака, яка дозволяє йому змінювати свою форму, адаптуючись до різних умов польоту. Нова система здатна збільшити стабільність літального апарату, підлаштовуючись під погодні умови.

Крило являє собою гратчасту конструкцію, що складається з тисяч маленьких трикутників однакового розміру, покритих тонким шаром полімеру. Така система значно полегшить вагу літака, але при цьому має належну твердість.

Обидва ці чинники можуть зробити літак більш енергоефективним, а політ більш безпечним.

Ще ми писали про те, що Генетична модифікація дала нам можливість зробити людство сильніше, швидше і більш стійким до хвороб. Але кожне штучне удосконалення, яке людство робить, несе в собі ризик створення нового класу "супер людей".

Однак, за словами одного дослідника з Гарварду, це той ризик, який нам необхідно прийняти, щоб пережити таке масове вимирання.

Нагадаємо, Нейромережа навчилася передбачати смерть людини з точністю до секунди

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Науковці знайшли спосіб перетворювати морську воду на водневе паливо

Також Знай.ua" писав про те, що SpaceX тестує космоліт Starship