Єврокомісія звинуватила три німецьких автоконцерну — BMW, Daimler і VW (у який входять Volkswagen, Audi і Porsche) — у картельній змові з метою стримати прогрес у розробці технологій очищення вихлопних газів автомобілів. Про це заявила єврокомісар з питань конкуренції Маргрете Вестагер.

Повідомляється, що компанії звинувачують у навмисному уповільнення розробки інновацій у впровадження технологій зниження токсичності вихлопних газів. Зокрема, за даними Єврокомісії, автоконцерни незаконним чином погодили розмір бака для AdBlue — рідкого реагенту, очищаючого вихлопи дизельних двигунів, а також його дозування, і домовилися не встановлювати на бензинових двигунах фільтри твердих частинок, з допомогою яких вдалося б скоротити викиди дрібнодисперсних частинок. Так, це не так сильно впливає на ринок автомобілів, але самі покупці тепер не можуть придбати “більш екологічний автомобіль”. Нагадаємо, що раніше вже був скандал навколо Volkswagen, який “підкручував” показники забруднення, щоб пройти перевірку стандартів.


За словами Вестагер, відомство вже розіслало всім трьом концернам листи з усіма пунктами підозри і попросив їх прокоментувати. Деякі компанії погодилися співпрацювати з розслідуванням, а ось BMW повідомило, що буде захищатися будь-якими способами.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, що Microsoft анонсувала вихід нового оновлення для Windows 10. Серед головних нововведень варто відзначити наявність декількох тем інтерфейсу, що дозволить самої ОС виглядати трохи цікавіше. Крім цього, компанія попрацювала над безпекою користувачів, і закрила декілька вразливостей, якими могли скористатися хакери. На даний момент оновлення тестується розробниками, так що незабаром новинка стане доступною і для звичайних користувачів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Huawei P30 і Huawei P30 Pro дісталися України. Повідомляється, що ціни на гаджет будуть просто захмарними. Однак, цей смартфон точно сподобається тим, хто хоче робити якісні знімки на смартфон. Ціни на девайс починаються від 23 до 32 тисяч гривень.


Знай.uа писав, що компанія Sony оголосила про старт сезону знижок на ігор, які призначені для PlayStation 4. Повідомляється, що навіть першокласні ігри будуть продаватися зі знижкою в 75%, так що саме час розбивати скарбничку.