Салонну камеру в автомобілі Tesla Model 3 виявили ще минулого літа. Вона розташовується на кріпленні салонного дзеркала заднього виду, причому помітити її неозброєним оком не так то й просто.

Вона непогано видно, прихованої її ніяк не назвати, але в очі не впадає. Тоді Tesla підтвердила наявність камери, зазначивши, що зараз вона не працює. При цьому компанія не сказала, навіщо вона потрібна. Передбачалося, що для системи автопілота і відстеження стану водія. Однак, насправді причина трохи інша. Деякі могли подумати, що таким чином виробник підглядає за водіями, але це не так.

Тепер же стало відомо, що це все-таки за камера. Ілон Маск розповів, що вона знадобиться, коли Tesla почне конкурувати з Über і Lyft, щоб при псуванні машини пасажиром згодом можна було відновити події. Це допоможе уникнути конфліктних ситуацій, коли салон пошкодили, але не визнаю свою провину, а ось довести це в суді не так то й просто.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Що стосується конкуренції з Uber, Маск не так давно говорив, що в майбутньому планує дозволити власникам машин Tesla заробляти кошти допомогою здачі своїх авто в оренду сервісів безпілотних таксі. Але поки такий сервіс є тільки у Google, так що незрозуміло, коли ж це станеться. Судячи з усього, Маск хоче конкурувати і в сфері надання послуг, і на цей раз це таксі і оренда авто.

Нагадаємо, що Microsoft анонсувала вихід нового оновлення для Windows 10. Серед головних нововведень варто відзначити наявність декількох тем інтерфейсу, що дозволить самої ОС виглядати трохи цікавіше. Крім цього, компанія попрацювала над безпекою користувачів, і закрила декілька вразливостей, якими могли скористатися хакери. На даний момент оновлення тестується розробниками, так що незабаром новинка стане доступною і для звичайних користувачів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Huawei P30 і Huawei P30 Pro дісталися України. Повідомляється, що ціни на гаджет будуть просто захмарними. Однак, цей смартфон точно сподобається тим, хто хоче робити якісні знімки на смартфон. Ціни на девайс починаються від 23 до 32 тисяч гривень.


Знай.uа писав, що компанія Sony оголосила про старт сезону знижок на ігор, які призначені для PlayStation 4. Повідомляється, що навіть першокласні ігри будуть продаватися зі знижкою в 75%, так що саме час розбивати скарбничку.