Ефективність всіляких бар'єрів, які захищають iOS від шкідливих програм, знаходиться на досить високому рівні. Навіть якщо шпигунське ПО потрапляє в App Store - його оперативно видаляють. Однак, тепер такі програми мають сертифікати, і яблучна корпорація нічого не може з цим вдіяти.

За даними експертів компанії Lookout, їм вдалося зафіксувати ще кілька випадків зловживання програмою Apple Enterprise Program, яка призначена для сертифікації додатків для корпоративного використання. Недобросовісні розробники видавали шпигунське ПЗ за утиліти для поліпшення якості стільникового зв'язку в Італії і Туркменії. Однак, на території цих країн App Store заборонений, шахраї поширювали цей софт з допомогою мережі, і навіть підробляли сертифікати Apple, щоб у користувачів не виникало підозри.

Як і слід було очікувати, такі програми не поліпшували якість стільникового зв'язку, а просто вели збір даних про переміщення користувачів, зберігали їх SMS-повідомлення, контакти, фотографії, а також займалися прослуховуванням їх телефонних розмов. На диво, компанія не відразу помітила підміну, так що всі користувачі iPhone в теорії могли стати жертвами хакерів, а їх смс можуть переглядати сторонні особи.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, що експерти дізналися, за що користувачі переплачують на покупку iPhone. Виявилося, що деталі Apple, в тому числі камера і дисплей коштує набагато дешевше, ніж у смартфонах від Huawei і Samsung з такими ж флагманськими характеристиками. Це означає, що користувачі переплачують, так як собівартість смартфонів не така вже й велика.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що флагмани Samsung масово віходят з ладу. Наприклад, минулорічні флагмани Galaxy S8 і Note 8 відчувають проблеми з-за оновлення Android 9.0. Раніше користувачі скаржилися на акумулятор, який дуже швидко розряджався, а тепер і на 4G-мережі. Користувачі просто не можуть користуватися сучасною мережею, так що різні тематичні форуми вже заповнені скаргами.

Знай.uа писав, що глава Bethesda здивував геймерів популярністю Fallout 76. Тодд Говард повідомляє, що гра користується величезною популярністю. Однак, критики поставили їй низьку оцінку, так як гра сподобається далеко не всім.