Фахівці iFixit дісталися старшій флагманської моделі Huawei P30 Pro, розібрали її і оцінили ремонтопридатність. Судячи з усього, краще не ламати смартфон, або доведеться заплатити величезні гроші за ремонт екрана, і інших не менш дешевих компонентів.

“Розтин” показало, що на платі розташувалися SoC Kirin 980, поєднана з мікросхемою оперативної пам'яті SKhynix H9HKNNNFBMAU LPDDR4X, флеш-пам'ять Micron JZ064 MTFC128GAOANAM-WT, контролер HiSilicon HI6405, модуль Skyworks 78191–11 і інші деталі. Сканер відбитків пальців, який впровадили в екран, заснований на датчику Goodix GM185 (такий же у Xiaomi Mi 9 і OnePlus 6T).

Блок камер досить великий, але не займає надто багато місця. Втім, про якість складання хороших слів сказати не вийде.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

В результаті представники iFixit записали в плюси стандартні кріплення і модульність компонентів. Завдяки цьому компоненти, в тому числі і акумулятор, буде нескладно замінити. Так, це досить часта причина поломки, але от інші компоненти замінити складніше.

В результаті Huawei P30 Pro отримав за ремонтопридатність 4 бали з 10 можливих, що дає зрозуміти, що цим смартфоном краще не колоти горіхи, або відкривати пляшку пива.

Нагадаємо, що смартфони Samsung Galaxy S10 почали масово виходити з ладу. Варто нагадати, що ціни на смартфон починаються від 25 тисяч гривень, що робить їх дорогими девайсами. Однак, деякі користувачі помітили, що їх смартфони почали вирубуватися, і вже після цього не можуть включитися назад. Підзарядка не допомагає, як і глобальна перепрошивка пристрою. Компанія почала змінювати смартфони гарантії, що натякає на те, що самі пристрої мають поломки компонентів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple показала рекламний ролик з допомогою iPhone XS і хокеїстів. Компанія давно не знімає студійну рекламу своєї продукції, а робить ролик прямо з допомогою своїх смартфонів, і це відео не стало винятком. На ролику можна побачити звичайний день професійного хокеїста.

Знай.uа писав, що компанія Google вирішила оновити Play Market, яким користуються мільйони користувачів. Серед іншого, дизайн дозволить краще використовувати сервіс, так як дизайн став більш мінімалістичним.