Відтепер український Ан-225 "Мрия" вже не найбільший літак у світі. Його перевершив Stratolaunch Model 351.

Американський літак-гігант важить 226,8 тонн, а розмах його крил перевищує розміри футбольного поля і становить 117,3 м (у "Мрії" 88,4 м).

Перші льотні випробування відбулися 13 квітня над пустелею Мохаве в Каліфорнії. Stratolaunch Systems – двофюзеляжний транспортник Stratolaunch Model 351. Під час випробувань машину розігнали до швидкості 218 кілометрів на годину. Тести експерти визнали успішними, і літак найближчим часом зможе здійснити перший політ.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Про це стало відомо із заяви компанії Stratolaunch Systems в своєму Twitter.

На Stratolaunch встановлені два об'єднаних між собою фюзеляжу, 28 коліс і шість двигунів Boeing 747.

Нагадаємо, погода по-звірячому познущається над українцями: оголошено штормове попередження.

За прогнозами синоптиків Українського гідрометеорологічного центру, вночі 15 і 16 квітня в західних областях очікуються заморозки від 0 до 5 градусів морозу, подекуди можливі навіть опади у вигляді снігу. Про це 15 квітня повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Також портал Знай.uа повідомляв, що українські воїни готуються збивати російські літаки: потужне відео. За інформацією штабу ООС, минулого тижня за 20 км від українсько-російського кордону в Росії проходили навчання за наведення стратегічної авіації для ударів по наземним цілям. У Ростовській області того дня було шумно.

Як повідомляв портал Знай.uа синоптики розповіли, що в нашій країні протягом усього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимової та весняної погоди.