Експерти “Доктор Веб” розповіли про новий вірус для смартфонів Android.InfectionAds.1 (далі просто InfectionAds), яка використовує уразливості в Android, щоб заражати інші програми. Також шкідлива програма здатна встановлювати і видаляти програми без участі користувачів і показувати рекламу. Таким чином, вірус може змінювати параметри смартфона, не запитуючи дозволу у користувача.

Під час запуску програми, в якій впроваджено троян, той витягує зі своїх файлових ресурсів допоміжні модулі, після чого розшифровує їх і запускає. Зазначимо, що це відбувається без відома користувача, так що власник пристрою ні про що не здогадається.

InfectionAds експлуатує критичну вразливість CVE-2017-13315 в Android, яка дозволяє йому запускати системні активності. У результаті він може автоматично встановлювати і видаляти програми без втручання власника мобільного пристрою. В теорії, рішенням проблеми стане перепрошивка пристрою, або ж скидання всіх налаштувань, щоб встановилася “чистий” ОС. Після цього вже варто бути обережним з вибором додатків.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, що Xiaomi Mi Band 4 здивував користувачів своєї ціною. Девайс буде продаватися за ціною 30 доларів, що приємно здивує користувачів. Зазначимо, що браслет отримає чіп NFC для безконтактної оплати, а також GPS-трекер, щоб відслідковувати переміщення користувача. Крім цього, девайс отримає величезний кольоровий екран, який зможе реагувати на дотики.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, Xiaomi Mi Mix 4 може отримати незвичайні можливості. Мова йде про гнучкий екрану, а також про камері з 60 мегапікселями. Так, корпорація хоче експериментувати, і зупинила свій вибір на такому пристрої. Поки немає ніякої інформації, що він з'явиться на прилавках, але фанати вже чекають девайса, який обійде навіть iPhone 2019 за характеристиками.

Знай.uа писав, що Android офіційно мертвий. Повідомляється, що користувачі більше не хочуть купувати смартфони на Android, а компанія Huawei вже готова випустити смартфони з новою версією ОС, яка затьмарить навіть iOS для iPhone. Поки неясно, чи зможе китайська корпорація перевершити компанію Apple.