В той же день, коли Apple і Qualcomm залагодили патентний спір, компанія з Купертіно зазнала нової юридичної атаці. На цей раз її звинуватили в махінаціях з цінними паперами, а позивачами виступили акціонери компанії.

Відзначимо, що на момент судового позову капіталізація компанії знизилася на 74 млрд доларів. Однак, інвестори про це не знали.

зокрема, у позові стверджується, що Apple замовчувала відомості про зниження продажів смартфонів iPhone, особливо на китайському ринку. Про це інвестори теж не знали, у зв'язку з чим вони отримували неправдиву інформацію. У будь-якому випадку, яблучної корпорації доведеться за це відповісти.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Зниження рівня прогнозної виручки було викликано, в основному, посилюється торговельною війною між США з Китаєм. Також називалися й інші причини погіршення фінансових результатів, такі як скандал із заміною старих батарей на iPhone і зниження цін на продукцію. Нагадаємо, що 1 листопада 2018 року компанія почала приховувати дані про продажі iPhone.

Зазвичай, подібні рішення приймають у зв'язку з провальними показниками продажів, щоб не відлякувати від своєї компанії інвесторів. Крім самої компанії Apple обвинуваченими у позові також названі Тім Кук і фінансовий директор компанії Лука Маэстри. Apple поки не коментує цей судовий позов.

Нагадаємо, що складаний Samsung Galaxy Fold вже надійшов у продаж, і компанія навіть закрила передзамовлення на нього з-за величезної кількості покупок. Проте, користувачі можуть залишитися без грошей, і без телефону. Блогери, які один з перших випробували новинку, повідомили, що вже після 2 днів експлуатації екран почав ламатися, а відновленню він не підлягає. Це означає, що компанія Samsung показала весь світ, і почала продавати просто даремний шматок пластику, який коштує величезних грошей.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Huawei Mate 20X 5G показали на фото. Відзначимо, що в мережу злили фото упаковки смартфона, яка виглядає дуже незвично. Відразу варто відзначити її розміри - вони просто величезні. Відчуття, ніби разом зі смартфоном туди поклали і ноутбук. Втім, про вихід смартфона поки немає ніякої інформації, але упаковка дає нам зрозуміти, що незабаром компанія представить цей девайс публіці.

Знай.uа писав, що компанія Google зливає дані користувачів. Повідомляється, що пошуковик може злити дані з iPhone, якщо їх просять правоохоронні органи.