Найбільший швейцарський фінансовий холдинг UBS поділився дослідженням недавнього примирення Apple і Qualcomm. З'ясувалося, що ліцензійна угода обійшлася купертіновцам в 5-6 мільярдів доларів. Це величезна сума навіть для Apple, навіть якщо враховувати, що компанія має величезний капітал.

Судовий спір між корпораціями почався після того, як Apple звинуватила Qualcomm до монополізації ринку мобільних процесорів. Та подала зустрічний позов, заявивши, що виробник iPhone використовує патенти компанії без дозволу та оплати. Процес тягнувся з 2017 року по 16 квітня 2019 року і закінчився примиренням, але не на користь Apple, якій до того моменту були потрібні 5G-модеми, щоб випустити новий iPhone. Нагадаємо, що із-за судових розглядів суд заборонив продаж iPhone в Китаї та Німеччині, і це теж вдарило по фінансовому стані компанії.

Як повідомляє UBS, купертіновци заплатили 5-6 мільярдів доларів в якості плати за роялті, в бонус компанія повинна відраховувати Qualcomm 8-9 доларів за кожен iPhone з 5G. Зазначимо, що незабаром на прилавках можуть з'явитися iPhone з підтримкою 5G-мережі. Раніше аналітики повідомляли, що такі смартфони від яблучної корпорації з'являться на ринку не раніше 2021 року, так як компанії доведеться самостійно розробляти компоненти для своїх пристроїв.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, що складаний Samsung Galaxy Fold вже надійшов у продаж, і компанія навіть закрила передзамовлення на нього з-за величезної кількості покупок. Проте, користувачі можуть залишитися без грошей, і без телефону. Блогери, які один з перших випробували новинку, повідомили, що вже після 2 днів експлуатації екран почав ламатися, а відновленню він не підлягає. Це означає, що компанія Samsung показала весь світ, і почала продавати просто даремний шматок пластику, який коштує величезних грошей.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Huawei Mate 20X 5G показали на фото. Відзначимо, що в мережу злили фото упаковки смартфона, яка виглядає дуже незвично. Відразу варто відзначити її розміри - вони просто величезні. Відчуття, ніби разом зі смартфоном туди поклали і ноутбук. Втім, про вихід смартфона поки немає ніякої інформації, але упаковка дає нам зрозуміти, що незабаром компанія представить цей девайс публіці.

Знай.uа писав, що компанія Google зливає дані користувачів. Повідомляється, що пошуковик може злити дані з iPhone, якщо їх просять правоохоронні органи.