З кожним роком смартфони Apple стає лише дорожче. Приміром, навіть нова технологія може кардинально вплинути на підсумкову вартість девайсів на прилавках. Дослідники вирішили дізнатися, як змінювалася собівартість iPhone в різних версіях, і результати шокували користувачів.

Щоб провести об'єктивне і чесне порівняння, експерти підрахували вартість компонентів кожного з розглянутих iPhone на момент виходу. Правда, фахівці не стали враховувати інші потенційні витрати: витрати на дослідження і розробку, рекламу і маркетинг, логістику, зарплату працівників, а також гарантійні зобов'язання. Однак у підсумку вийшло скласти досить точний підсумок того, скільки ж насправді стоять смартфони яблучної корпорації.

Можна помітити, що компанія підвищує ціну практично вдвічі, так що користувачі дуже переплачують. Приміром Xiaomi продає смартфони практично в збиток собі, але з-за низької вартості ці девайси користуються величезною популярністю, а компанія продовжує захоплювати ринок смартфонів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що Apple розповіла, що роблять зі старими моделями iPhone, які відслужили своїх власників. Компанія повідомляє, що займається розбиранням робот, який здатний розібрати 200 смартфонів за годину. Після цього, металеві компоненти йдуть на переплавку для корпусів для MacBook, а акумулятори переробляються. Повідомляється, що робот на ім'я Дейзі розбирає близько 1.5 мільйонів айфонів в рік.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Sony раніше вже розповідала про нової консолі Sony PlayStation 5, яка здивує користувачів небувалими характеристиками, з якими не зрівнятися навіть ПК. Проте, компанія Microsoft повідомила, що Xbox нового покоління виявиться могутніше за свого конкурента. Обидві приставки з'являться на прилавках вже в 2020 році, так що незабаром ми дізнаємося, хто виявився правий.

Знай.uа писав, що в мережі показали живої Meizu 16s в дії. Судячи з відео, смартфон здатний працювати максимально швидко, без жодних глюків. І хоча девайс не отримав топову начинку, ціна приємно порадує - близько 500 доларів.