18-річний американець Усман Бах вимагає у техногиганта Apple відшкодувати йому 1 млрд доларів з-за недоліків в системі розпізнавання осіб, яка використовується в фірмових магазинах компанії. Зазначимо, що справа не тільки в якихось помилках, а справа в репутації користувачів з-за несправної системи.

Як пише Bloomberg, в листопаді минулого року студента заарештували у нього вдома в Нью-Йорку, звинувативши в серії крадіжок в магазинах Apple.

При цьому до ордера на його арешт додавалася фотографія підозрюваного, який, як стверджує Бах, зовсім на нього не схожий. До того ж, у нього є алібі: в день злочину він перебував на своєму випускному в Нью-Йорку, а магазини Apple обікрали в штаті Массачусетс. Судячи з настрою хлопця, його алібі підтвердилося, і тепер він має намір отримати гроші за компенсацію від яблучної корпорації через суд.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Сам хлопець пояснює те, що трапилося тим, що зловмисник міг виявити раніше втрачені їм учнівські водійські права і використовувати їх як посвідчення особи у магазинах. Враховуючи, що система розпізнавання осіб працює не так добре, як цього хотілося б компанії, система могла зв'язати ім'я Баха з особою зловмисника. Чи зможе хлопець отримати компенсацію від Apple - дізнаємося після судового розгляду.

Нагадаємо, що флагманський смартфон Nokia 9 PureView зламали за допомогою жуйки. Один з користувачів мережі показав на відео, як з допомогою пачки від жувальної гумки розблокував смартфон, обійшовши захист по відбитку пальців. Компанія поки ніяк не прокоментувала ситуацію, але швидше за все, це збій у системі пов'язаний з багом Android 9.0. Чи буде ця вразливість закрита - покаже час. Нагадаємо, що цей девайс отримав відразу 5 основних камер, які роблять знімки чудової якості.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Google знизила ціни на свої флагманські смартфони Pixel 3 і XL. Повідомляється, що таким чином компанія хоче збільшити продажі пристрою, так як незабаром на ринку з'явиться бюджетна версія цього смартфона.

Знай.uа писав, що компанія Sony показала розумний телевізор за 70 000 доларів. Відзначимо, що новинка здатна відображати картинку в 8К. Однак, вмісту в такому форматі на сьогоднішній день дуже мало.