Компанія Google готується запустити новий месенджер, який зможе скласти конкуренцію найпопулярнішому нині засобу зв'язку WhatsApp.

Google безуспішно намагався придбати WhatsApp, але завжди ця затія провалювалася. Тому компанія вирішила запустити свій фірмовий месенджер на базі програмного забезпечення Android Messages, а таке прямо встановлено на сотні мільйонів смартфонів по всьому світу. Зустріти його можна на телефонах Nokia, Samsung, LG, Sony, ZTE і безлічі інших брендів, які працюють на базі Android.

WhatsApp
WhatsApp

Зараз додаток Messages Android також функціонує, але він призначений лише для роботи з SMS і MMS. Однак вже незабаром Google запустить повноцінний месенджер, для використання якого не доведеться робити що-небудь, тому що він запрацює автоматично після встановлення SIM-карти на мобільний пристрій.

Нині сервісом WhatsApp користуються на постійній основі більш ніж 1,5 млрд чоловік. Всі ці люди на постійній основі з його допомогою обмінюються повідомленнями, здійснюють голосові дзвінки, пересилають файли, а також виконують багато інших дій. Компанію, яка створила месенджер, засновано американським програмістом українського походження Яном Кумом і Браяном Ектоном 2009 року та розташована у Санта-Клара, штат Каліфорнія.

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

WhatsApp
WhatsApp

Таким чином, по суті, у WhatsApp незабаром можуть виникнути великі проблеми, адже через простоту ПЗ від "пошукового гіганта" багато хто напевно почне користуватися саме Android Messages, а його повноцінний запуск у вигляді месенджера запланований вже на 2019 рік.

Нагадаємо, популярний додаток Google Fit нарешті добрався до iOS: через 4 роки.

Раніше "Знай.uа" писав про те, що співробітники компанії Sony розсекретили характеристики PS5, яка стане консоллю майбутнього.

Також "Знай.uа" писав, що примітно, якщо користувач вже тривалий час користується смартфонами, то можна послухати свої розмови, які Google збирав протягом багатьох років.