На щорічній конференції для розробників F8 2019 Facebook представила редизайн сайту і додатків під назвою FB5. Наголошується, що соціальна мережа стане «простіше, швидше і захоплююче». Про це стало відомо з публікації в блозі Facebook.

Користувачі додатка Facebook зможуть отримати частину оновлень відразу, а в настільній версії редизайн виконають «у найближчі місяці». В оновленій версії увагу акцентували на співтовариствах: вкладку з ними переробили, щоб користувачам було легше шукати нові групи. Крім того, тепер у всіх розділах, включаючи відео і маркетплейс, будуть з'являтися поради по додаванню в ті чи інші групи.

Оновлений дизайн

Співтовариства обзаведуться різними функціями залежно від призначень. Наприклад, у групах про охорону здоров'я можна буде листуватися без зазначення імені, а у роботодавців з'явиться можливість створювати спеціальні публікації з вакансіями всередині соціальної мережі. Facebook також почне радити нових друзів на основі загальних груп.

У мобільному додатку вкладку зі співтовариствами винесли в центр інтерфейсу. При цьому в веб-версії вона буде передостанньою праворуч.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Таким чином Facebook позбавляється від новинної стрічки, яка забезпечувала постійний потік проблем, на користь інших функцій соціальної мережі. Журналісти вважають, що Марк Цукерберг вирішив зробити сервіс більше схожим на Reddit, а не на застаріле розуміння соцмереж.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг розповів про плани розділити компанію на два відносно незалежних бізнеса.

Як повідомляв портал "Знай.uа": компанія Mozilla здійснює розробку нового мобільного браузера під назвою Fenix. В майбутньому він з'явиться в Google Play Store, замінивши собою Firefox для Android.

Також "Знай.uа" писав, що четверта бета-версія iOS 12.3 стала доступна для розробників. І хоча зміни не такі вже й глобальні, на них варто звернути увагу.