Соцмережа Facebook може почати платити користувачам за перегляд реклами, яка спричинила за собою взаємодію із вмістом або ж покупку на її платформі, повідомляє The Wall Street Journal.

Компанія запускає власну криптовалюту Facebook stablecoin, яка буде підкріплена доларами. Саме нею соцмережа буде платити користувачам.

Свою криптовалюту компанія почала розробляти рік тому. Зараз відомо, що проект кріптовалюти Facebook має назву Project Libra.

Компанія вже провела переговори з Visa, Mastercard і великим оператором платежів First Data про залучення $1 млрд для забезпечення токенів.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Відомо, що соцмережа також веде переговори з десятками компаній з онлайн-торгівлі і мобільними платіжними сервісами, щоб вони в майбутньому "взяли в оборот" Project Libra.

Основною умовою буде те, що комісії для продавців в платіжній системі Facebook будуть нижче, ніж при процессингу кредитних карт.

Нагадаємо, засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг розповів про плани розділити компанію на два відносно незалежних бізнеси. Судячи з усього, компанія намагається охопити ще більше аудиторії, і ввійти в життя користувачів більш щільно. Компанія хоче заявити про себе в іншій сфері надання послуг.

Марк планує створити два окремих простори: громадський форум або “міську площу”, і одночасно зашифрований простір або “вітальню”, передає видання Busines Insider.

За словами Цукерберга, компанія проведе найближчий рік у консультаціях з різними експертами, урядом і органами охорони правопорядку. А весь перехід за прикидками може зайняти п'ять років.

Нагадаємо, Facebook анонсувала велике оновлення Instagram.

Як раніше повідомляв Знай.uа компания Motorola планує випустити бюджетний смартфон Moto E6, який порадує користувачів приємною ціною.

Знай.uа повідомляв, що смартфон Samsung Galaxy S10 вибухнув у руках власника.