Google Chrome - веб-браузер ненажера. Він завоював це звання багато років тому цілком заслужено. Побороти перевитрату ОЗП цілком можливо при роботі з Google Chrome.

Почати слід з причин підвищеного споживання браузером оперативної пам'яті і наступних за цим лагів. Справа в тому, що Google Chrome відрізняється від більшості рішень широким набором функціональних можливостей. Користувачі про деякі з них іноді навіть не підозрюють.

Chrome має вбудований механізм захисту широкого спектру. Завдяки йому браузер може самостійно сканувати комп'ютер на предмет вірусів, навіть якщо ви його про це не просіть, а також досліджувати з тією ж метою запущені веб-сайти, виявляючи шкідливі скрипти. Фонова активність цих інструментів, хоч і досить економічна по своїй суті, вимагає певної кількості ресурсів, у ролі яких виступає в основному оперативна пам'ять.

Чим більше розширень ви використовуєте, тим більше оперативної пам'яті йде на забезпечення їх роботи. Як наслідок, комп'ютер може відчувати лаги і перезавантажувати сторінки.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Ну і, звичайно, кількість запущених сторінок теж впливає на повільність браузера. Зрозуміло, в момент, поки ви не працюєте з вкладкою, вона як би знаходиться в сплячому режимі, але при цьому їй потрібен певний обсяг оперативної пам'яті для захисту від перезапису даних іншого вкладкою.

Найкращим варіантом буде відкривати поменше вкладок і використовувати менше розширень, але він підійде далеко не всім. Тому ми рекомендуємо навчитися працювати з вбудованим диспетчером завдань.

-Запустіть Chrome і відкрийте контекстне меню натисканням на три вертикальних точки в правому верхньому кутку.
-Перейдіть в "Додаткові інструменти" - "Диспетчер задач".
-Перегорніть список запущених процесів і оцініть обсяг пам'яті, який вони споживають.

Нагадаємо, Google помітно прискорила браузер Chrome: що нового.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що у компанії Apple розповіли, як позбутися від старого iPhone.

Знай.uа писав, що експерти розповіли, яким буде iPhone Xr 2 2019 року. Головним нововведенням стане подвійна основна камера, яка дозволить робити знімки максимально якісними.