В операційних системах Windows 7 і XP була виявлена небезпечна уразливість. З-за неї комп'ютери з даними ОС схильні до ризику заразитися вірусом-шифрувальником, що діють подібно відомому WannaCry. Дивно, але навіть через 10 років хакери продовжують займатися зломом вже застарілої “вінди”. Однак, враховуючи кількість користувачів, які користуються Windows 7, це безумовно має сенс для хакерів.

Шкідливе ПО, потрапляючи на комп'ютер, блокує доступ до даних. У 2017 жертвами WannaCry стали тисячі комп'ютерів у ста країнах світу. Загальний збиток від шкідливого дії вірусу оцінили в мільярд доларів. Вірус зашифрував дані користувачів, а для їх розблокування потрібен спеціальний ключ, який хакери продавали. Враховуючи, що ключі ніколи не повторювалися, обійтися без плати не вийде.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

У Microsoft повідомили, що заражені комп'ютери зможуть легко поширити вірус на інші незахищені системи, причому дія користувачів для цього не знадобиться.

В даний час компанія вже випустила спеціальний патч, який повинен убезпечити комп'ютер від шкідливого ПО. Крім цього, більш старі ОС, такі як Windows XP, теж могли заразитися вірусом.

Нагадаємо, що смартфон Oppo Reno Z здивує публіку революційної начинкою. Інсайдери повідомляють, що смартфон з'явиться першим на ринку з новим процесором MediaTek Helio P90. Не виключено, що новий чіп зможе скласти конкуренцію навіть Snapdragon 855. Це чудова новина, так як смартфони з процесорами нового покоління будуть з'являтися на ринку з кожним сезоном частіше. Крім цього, девайс отримає акумулятор на 3950 маг, чого більш ніж достатньо для автономної роботи протягом всього дня.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple випустила черговий рекламний ролик. На цей раз, сюжет крутиться навколо iPhone Xr, і його головного достоїнства. Дивно, але цей бюджетник перевершив більш дорогі версії iPhone за часом автономної роботи

Знай.uа писав, що експерти оцінили якість флагмана OnePlus 7 Pro, який був анонсований 14 травня. Як виявилося, експерти поставили дисплея смартфона найвищий бал A+. Подібною оцінкою можуть похвалитися Galaxy S10 і iPhone XS Max.