Нещодавно експерти склали рейтинг додатків, які бажано видалити смартфона, так як вони не несуть ніякої користі, а просто займають місце, а місцями навіть шкодять. Серед них були і антивіруси, які тільки вантажили процеси смартфона. Однак, Google вирішила взяти цю роботу на себе, інтегрувавши у всі смартфони з встановленим магазином додатків Play Market власний пакет безпеки Play Protect ("Play Захист").

Google Play Protect сканує до 50 мільярдів додатків щодня, намагаючись виявити і видалити шкідливі програми, які все ж таки іноді зустрічаються навіть в офіційному цифровому магазині. Досить непогана система, причому для Android вона виконує свою роботу, так як Google розробила і ОС Android, і антивірус для цієї системи.

Щоб активувати роботу антивіруса досить зробити кілька дій на смартфоні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Щоб переконатися стані Play Protect, перейдіть в Play Market, потім "Налаштування" -> "Play Захист". Після відкриття опції буде продемонстрований список перевірених додатків і відкриються додаткові можливості сканування Android на вимогу.

Нагадаємо, що Windows 7 і Windows XP опинилися в руках хакерів. Зловмисники могли отримати доступ до даних мільйонів користувачів. Проте, корпорація Microsoft швидко усунули цю проблему за допомогою оновлення. Настійно рекомендуємо оновити свою ОС до останньої версії.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Google назвала головні переваги нічного режиму в смартфонах на Android. За словами компанії, нічний режим дозволяє зменшити витрату заряду акумулятора, і в деяких випадках економія досягає 60 відсотків. Крім цього, темний режим знижує навантаження на очі користувача.

Знай.uа писав, що інсайдери розкрили характеристики флагманського Samsung Galaxy Note 10. Повідомляється, що девайс вийде в декількох модифікаціях, одна з них точно отримає підтримку 5G-мережі. Також експерти повідомили, що об'єм акумулятора буде досягати 4500 маг, що досить багато на сьогоднішній день. Традиційно, презентація девайса запланована на серпень 2019 року.