Як і очікувалося, компанія OPPO представила смартфон середнього класу A9x, в додаток до випущеним минулого місяця A9. Пристрій оснащений 6,53-дюймовим FullHD+, займає 90,7 % площі передньої сторони. Екран отримав каплевидний виріз, в якому розташувалася 16-мегапіксельна камера з діафрагмою f/2.

Ніхто і не сумнівався, що ця китайська компанія випустить смартфон, в якому буде зроблено акцент саме на камерах. Адже ринком смартфонів зараз правлять ті, хто може запропонувати крутий смартфон з камерою за низькою ціною. Саме в такому напрямку і рухається OPPO.

Серцем пристрою виступає потужна 12-нм однокристальна система MediaTek Helio P70 (4 ядра Cortex-A73 @2,1 ГГц, 4 ядра Cortex-A53 @2 ГГц, графіка Mali-G72 MP3 @900 МГц, особливий нейромодуль). Цей чіп доповнюється 6 Гбайт оперативної і 128 Гбайт вбудованої флеш-пам'яті (підтримка microSD). Потужності вистачить навіть для запуску продуктивних ігор, що не може не радувати геймерів.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Смартфон отримав тильну камеру з популярним нині 48-Мп модулем Qual Bayer (пікселі на 1,6 мкм в 12-Мп режимі) і об'єктивом з діафрагмою f/1,7. Основна камера доповнюється другорядної на 5 Мп для ефектів глибини різкості при зйомці портретів, а також світлодіодним спалахом. OPPO A9x працює під управлінням Android 9 Pie з оболонкою ColorOS 6.0.

У продаж смартфон стартує вже сьогодні, 21 травня, а цінник буде в районі 290 доларів, що цілком адекватна ціна.

Нагадаємо, що Китай оголосив бойкот компанії Apple. Повідомляється, що влада США змусили Google відмовитися від співпраці з китайським виробником смартфон Huawei. Компанії доведеться встановлювати на свої нові смартфони власну ОС, так як Android виявився недоступним. Тепер же китайський корпорації відмовляються від iPhone, і закликають купувати техніку від Huawei. Для Apple це означає втрату багатомільйонної прибутку.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Microsoft засмутила користувачів. Повідомляється, що оновлення, які усувають різні уразливості на ПК сильно гальмують застарілі гаджети. Приміром, Windows 10 на застарілих комп'ютерах буде працювати на 40 відсотків повільніше. Власникам старих комп'ютерів радимо оновити свій гаджет.

Знай.uа писав, що компанія Mozilla випустила новий браузер, який прийшов на заміну Firefox. Сам по собі браузер працює помітно швидше, а також має широкий функціонал, щоб стати головним конкурентом Google Chrome.