Ще до загострення торгової війни між Китаєм і США і блокування доступу до американських технологій і компонентів глава китайського виробника Huawei Річард Ю говорив, що в разі необхідності компанія зможе відмовитися від Android на користь мобільної платформи власної розробки.

Раніше глава компанії повідомив, що розробкою цієї ОС займалися ще з 2012 року, і її вихід настав. Однак, нова операційка отримає назву не Kirin OS, як це очікувалося, а Hongmeng. Причину, по якій ОЗ змінили ім'я не повідомляється, але це вже не так і важливо. Всі в очікуванні виходу новинки, щоб порівняти з Android і iOS.

Джерело не конкретизує, чи є Hongmeng кодовою назвою проекту, або ж це фінальне продукту ім'я, під яким він буде запущений на ринок. Нагадаємо, що раніше цієї ОС приписували куди більш логічне ім'я Kirin OS.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Що стосується самої ОС, інсайдери повідомляють, що вона буде більше схожим на iOS від Apple, ніж на Android.

Нагадаємо, що компанія Vivo готує до виходу відразу 2 нових смартфона, які будуть мати флагманські характеристики, при цьому будуть продаватися за доступною ціною. Крім непоганих показників камери, девайси отримають величезний об'єм акумулятора - 5000 ма. Подібними досягненнями не можуть похвалитися навіть iPhone XS Max і Samsung Galaxy S10. Що стосується цін, смартфони будуть продаватися не дорожче 400 доларів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Huawei дала перший коментар з приводу припинення співпраці з Google. Компанія повідомила, що зробила дуже багато для просування ОС в маси, а також допомогла Google розвивати Android OS. Втім, корпорація вже має гідну заміну операційки від пошуковика - Kirion OS, яка незабаром з'явиться на смартфонах. Повідомляється, що її розробкою займалися ще з 2012 року.

Знай.uа писав, що експерти розповіли, коли електрокари перевершать по популярності дизельні та бензинові авто.