В інтернеті влаштували аукціон, на якому продають "найнебезпечніший ноутбук у світі". Як запевняють власники, на ньому встановлено 6 шкідливих програм, які за весь час існування завдали збитків на 95 мільярдів доларів.

Повідомляється, що цей ноутбук ізольований від інших пристроїв і мережі інтернет, щоб уникнути зараження інших пристроїв.

В ноутбуці є 6 найнебезпечніших вірусів:

  1. ILOVEYOU перезаписує файли. Він вразив 500 тисяч систем. За перший же тиждень роботи він завдав шкоди в 5,5 мільярдів доларів.

    Популярні новини зараз
    Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
    Показати ще
  2. MyDoom. Це черв'як-спамер, який завдав збитків на 38 мільярдів доларів.

  3. SoBig. Він проникає через пошту, копіює файли і шкодить систем. Збиток від нього оцінюють в 37 мільярдів.

  4. WannaCry. Він проникає в системи, що зашифровує дані, і вимагає викуп у криптовалюте. Цей вірус вразив 200 тисяч комп'ютерів і завдав збитків на 100 мільйонів.

  5. DarkTequila. Вірус викрадав банківські дані навіть без підключення до інтернету. Наслідки обійшлися компанії в мільйони доларів.

  6. BlackEnergy. Його використовували для DDoS-атаки на українські комп'ютери в 2015 році.

Про ціну продажу поки немає ніяких даних, але є велика ймовірність, що він і далі буде позиціонуватися як експонат, так як користі в ньому немає, як і цінності в плані робочого пристрою. Яким чином ці віруси з'явилися на ноутбуці - не повідомляється.

Нагадаємо, що компанія Apple раптово представила новіе гаджети лінійки MacBook Pro. Звичайно ж, мова йде про ноутбуки. За заявою компанії, це самий потужний ноутбук в історії Apple. Втім, за нього доведеться дуже багато заплатити. Про вартість не повідомляється, але аналітики запевняють, що ціна буде в районі 2 тисяч доларів. На щастя, компанія вирішила оновити клавіатуру, з якою раніше були проблеми у тисяч користувачів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Huawei залишиться без компонентів для своїх смартфонів. Практично всі американські компанії відмовилися від співпраці з китайською корпорацією, що завдало їй величезний удар. Тепер навіть немає можливості співпрацювати з виробниками чіпсетів для смартфонів та інших гаджетів.

Знай.uа писав, що компанія Google зробила приємно українським студентам. Тепер платні додатки YouTube Music і YouTube Premium для студентів будуть коштувати копійки. Тепер платні послуги пошуковика будуть доступними кожному студенту.