Китай не повинен вводити обмеження проти американської компанії Apple у відповідь на рішення США внести китайську Huawei в "чорний список". Про це заявив генеральний директор Huawei Жень Чжэнфэй. Дивно, але головні конкуренти на ринку смартфонів виявляють повагу один до одного, хоч це і боротьба за владу і багатомільярдну прибуток.

"Перш за все, таке не станеться. По-друге, якщо таке станеться, то я перший висловлю протест", − заявив Чжэнфэй в інтерв'ю Bloomberg.

За його словами, Apple − це провідна у світі компанія і без неї не було б мобільного інтернету. Глава компанії цінує внесок яблучної корпорації у розвиток смартфонів і планшетів. Гендиректор Huawei також назвав американську компанію своїм учителем.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

При цьому Чжэнфэй визнав, що санкції з боку президента США Дональда Трампа завадять компанії, проте Huawei знайде способи зберегти лідерство на ринку смартфонів і 5G. Будемо сподіватися, що це так, і компанія не вилетить з гри.

Нагадаємо, що компанія Apple раптово представила новіе гаджети лінійки MacBook Pro. Звичайно ж, мова йде про ноутбуки. За заявою компанії, це самий потужний ноутбук в історії Apple. Втім, за нього доведеться дуже багато заплатити. Про вартість не повідомляється, але аналітики запевняють, що ціна буде в районі 2 тисяч доларів. На щастя, компанія вирішила оновити клавіатуру, з якою раніше були проблеми у тисяч користувачів.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Huawei залишиться без компонентів для своїх смартфонів. Практично всі американські компанії відмовилися від співпраці з китайською корпорацією, що завдало їй величезний удар. Тепер навіть немає можливості співпрацювати з виробниками чіпсетів для смартфонів та інших гаджетів.

Знай.uа писав, що компанія Google зробила приємно українським студентам. Тепер платні додатки YouTube Music і YouTube Premium для студентів будуть коштувати копійки. Тепер платні послуги пошуковика будуть доступними кожному студенту.