Компанія Tesla почала блокувати деякі функції в самій доступній модифікації електромобіля Model 3. Судячи з усього, компанія не хоче мати дві версії автомобіля з однаковим пакетом функцій, причому одна з них сильно відрізняється в ціні.

Як заявляє один з покупців Standard Range Model 3 Марк Бантон, його новий автомобіль має деякі програмно заблоковані функції. Зокрема, максимальний запас ходу електромобіля складає 220 миль (близько 354 км), у ньому не доступний режим Autopilot, немає підтримки карт в режимі реального часу, не працюють протитуманні фари і обмежена робота системи підігріву сидінь. Можливо, компанія буде блокувати функції і на тих авто, які вже були продані покупцям.

Програмне обмеження функцій може викликати роздратування у споживачів. Автомобіль може виконувати всі ці функції, але можливості обмежені на апаратній основі.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, що в мережі показали рендери майбутніх iPhone, вихід яких запланований на вересень 2020 року. Інсайдери повідомляють, що компанія приготує революційні функції, щоб привернути до себе нову аудиторію. Приміром, iPhone отримають 3D-камеру, яка помітно поліпшить якість фото, а також підтримку 5G, якої поки ще не буде в iPhone 2019 року, дебют яких заплановано на вересень 2019 року.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що користувачі Windows 10 знову виявили нову уразливість. Повідомляється, що зловмисники можуть отримати доступ до комп'ютера віддалено, без втручання користувачів, причому робити це непомітно. Microsoft пообіцяла закрити вразливість найближчим часом.

Знай.uа писав, що компанія Huawei під загрозою банкрутства. Повідомляється, що смартфони компанії можуть опинитися без важливої функції. Технологія Bluetooth тепер недоступна для компанії, так що Huawei доведеться знайти гідну альтернативу.