MacBook виявили чергову уразливість, яка дозволяє хакерам проникати в систему, тим самим обходячи систему безпеки.

Дослідник безпеки Філіппо Кавалларин (Filippo Cavallarin) виявив і докладно описав нову уразливість в macOS, яка, за його словами, дозволяє зловмисникам обійти Gatekeeper і встановлювати шкідливі програми без звичного запиту на дозвіл.

Наголошується, що хакери можуть встановлювати програми не з App Store. У свою ж чергу, додатки можуть бути заражені вірусами хакерів, які чекають слушного моменту, щоб вкрасти ваші дані, або ж гроші з банківських карт.

Цю проблему вже повинні були виправити в macOS 10.14.5, оскільки Філіппо Кавалларин повідомив про неї Apple ще 22 лютого. Однак компанія в кінцевому рахунку проігнорувала його звернення. У підсумку він опублікував інформацію про вразливості, давши Apple 90 днів на її рішення. Втім, це в стилі Apple, яка зараз зайнята виробництвом нових iPhone 2019, вихід яких запланований на вересень цього року.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Нагадаємо, що в мережі показали рендери майбутніх iPhone, вихід яких запланований на вересень 2020 року. Інсайдери повідомляють, що компанія приготує революційні функції, щоб привернути до себе нову аудиторію. Приміром, iPhone отримають 3D-камеру, яка помітно поліпшить якість фото, а також підтримку 5G, якої поки ще не буде в iPhone 2019 року, дебют яких заплановано на вересень 2019 року.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що користувачі Windows 10 знову виявили нову уразливість. Повідомляється, що зловмисники можуть отримати доступ до комп'ютера віддалено, без втручання користувачів, причому робити це непомітно. Microsoft пообіцяла закрити вразливість найближчим часом.

Знай.uа писав, що компанія Huawei під загрозою банкрутства. Повідомляється, що смартфони компанії можуть опинитися без важливої функції. Технологія Bluetooth тепер недоступна для компанії, так що Huawei доведеться знайти гідну альтернативу.