Через 5 років кожен другий українець стане користувачем 4G (LTE). Про це йдеться в дослідженні Ericsson Mobility Report.

“Заяв політиків недостатньо для прогнозу, що 5G буде. Потрібні дані операторів. Але це не означає, що його обов'язково не буде”, - заявив один з фахівців.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Безперечно, поява п'ятого покоління мережі мобільного інтернету в Україні стала б приємним сюрпризом для багатьох. Але поки що ми розвиваємося і готуємося до того, щоб легко впроваджувати нові технології в наше життя. 5G обов'язково прийде, а от коли – це вже питання.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Для порівняння, до 2024 року кількість користувачів п'ятого покоління в США буде більше за 60%, а в Західній Європі – приблизно за 40%. Не дивлячись на це в Ericsson прогнозують, що до 2024-го лише 35% абонентів будуть користуватися 5G, приблизно половина – LTE, а інші залишаться на 3G. Основними регіонами, де буде розвиватися 5G будуть Північна Америка, Японія, Китай, Південна Корея.

Нагадаємо, що Україна зможе наблизитися до “п'ятого покоління” (5G) мобільного зв'язку не раніше 2020 року.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні запускають пілотний проект надшвидкісного мобільного інтернету 5G, який у травні розпочнуть тестувати на автошляхах.

Також портал Знай.uа писав, що уряд Німеччини обмірковує виняток китайської корпорації Huawei Technologies з аукціону про створення мереж мобільного зв'язку п'ятого покоління (5G).