У найближчі сто років на Сонці може статися спалах неймовірних масштабів. Викид енергії буде в тисячі раз могутніше звичайних сонячних спалахів.

Такого висновку дійшли астрономи Колорадського університету в Боулдері, повідомляє видання Science Alert.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Вчені проаналізували дані, отримані космічними телескопами Kepler і Gaia, а також наземною обсерваторією Apache Point в Нью-Мексико. Вони знайшли 43 зірки, подібні Сонцю, які виробляли суперспалахи. У молодих зірок викиди енергії відбуваються щотижня, у старіших — раз у кілька тисяч років. Однак поки немає точної інформації про силу потенційного спалаху Сонця та його вплив на Землю.

Спалах на Сонці
Спалах на Сонці

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На думку дослідників, катастрофічне явище призведе до технологічного колапсу сучасної цивілізації, завдасть шкоди в трильйони доларів по всьому світу і викличе непередбачувані техногенні катастрофи та стихійні лиха.

Сонце
Сонце

Нагадаємо, прибульці з Нібіру нападуть зовсім скоро, рахунок пішов на дні.

Як повідомляв Знай. ua, дитинча Нібіру виріс поруч з нами на Землі.

Також Знай. ua писав, що археологи роздрукували піраміду фараона і заніміли.